Chelsea sikret CL-spill

Chelsea er tilbake i det gjeve selskap neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea - Watford 3-0

En perfekt start på andreomgang var det som skulle til for Chelsea hjemme mot Watford. Ruben Loftus-Cheek og David Luiz stanget hvert sitt Eden Hazard-innlegg i mål. Og senere i omgangen viste Gonzalo Higuaín prov på gammel storhet da han vippet inn 3-0-målet.

Se alle scoringene i videovinduet øverst.

Seieren gjør at London-klubben står med 71 poeng og innehar tredjeplassen med én gjenstående runde. Det er kun Tottenham (70 poeng) som har mulighet til å ta igjen Chelsea.

Manchester Uniteds 1-1-resultat mot Huddersfield betyr at Solskjær og co. er ute av kampen om topp fire. Arsenal har heller ikke muligheten til å ta igjen Chelsea etter at The Gunners spilte 1-1 hjemme mot Brighton. Det betyr at blåtrøyene har kvalifisert seg for neste års Champions League.

– Kan bli en av de beste i Europa
Men et skår i gleden for Chelsea-fansen ble det likevel. N'Golo Kanté måtte ut med skade tidlig i kampen. Franskmannen holdt seg til baksiden av låret da han forlot banen.

– Vi må vente til mandag morgen. Det var et problem med hamstringen. Det er veldig vanskelig å få ham klar til de to neste kampene, men vi håper at han kan rekke en eventuell finale i Europa League.

Hans erstatter, Ruben Loftus-Cheek, fikk mye skryt av sjefen etter seieren.

– Han var god på torsdag og han var god i dag også. Han forbedrer seg kamp for kamp. Han er på vei til å bli en av de beste midtbanespillerne i England, og i fremtiden tror jeg han kan bli en av de beste i Europa, spår Sarri.

Slik var kampen
Det var gjestene som kom best i gang på Stamford Bridge. Syv minutter ut i kampen headet Troy Deeney knallhardt mot mål etter en corner, men Kepa vartet opp med en redning av ypperste klasse.

Kun minutter senere måtte N'Golo Kanté kaste inn håndkleet etter å ha pådratt seg noe som kunne se ut som en hamstringskade. Inn kom Ruben Loftus-Cheek.

Etter en svak start begynte vertene etter hvert å produsere litt. Ben Foster var dyktig da han kastet seg frem og fikk stoppet Eden Hazard.

Kort tid før pause rullet Chelsea opp et strålende angrep, men Pedros avslutning gikk like utenfor stolpen.

Knallstart på andreomgang
Hazard startet den andre omgangen på livlig vis. Belgieren testet Foster med en avslutning fra skrått hold. Og på den påfølgende corneren fikk Chelsea endelig nettkjenning da formsterke Loftus-Cheek stanget et innlegg fra Hazard i mål etter 48 minutter.

Kun minutter senere doblet Chelsea ledelsen. Etter nok en dødball var David Luiz råsterk i boksen da han stanget inn 2-0 med voldsom kraft.

Gerard Deulofeu var ikke langt unna en Watford-utligning etter 55 minutter, men spanjolens forsøk strøk utsiden av stolpen. Kort tid senere kunne Loftus-Cheek ha scoret sitt andre for dagen, men en oppofrende Mariappa fikk hindret avslutningen i siste øyeblikk.

Higuaín-scoring
Chelsea fortsatte å kjøre kampen. Gonzalo Higuaín har ikke slått helt til i Chelsea-trøyen etter låneovergangen fra italiensk fotball. Midtveis i omgangen var han nær ved å fikse 3-0, men Foster dro frem en god redning.

Men kvarteret før slutt viste argentineren klasse. Spissen timet løpet perfekt på pasningen fra Pedro, og fra skrått hold vippet argentineren ballen elegant over Foster til 3-0. Det var Higuaíns femte scoring i Chelsea-drakten.

Isaac Success trodde han hadde redusert for Watford etter 83 minutter, men den ble annullert for offside. Like etter fikk Olivier Giroud en enorm mulighet til å score kampens fjerde, men avslutningen var av det svært svake slaget.

Cahill-avskjed
Like før fulltid fikk Gary Cahill det som trolig blir hans siste avskjed med Stamford Bridge. Veteranen har vunnet alt som er å vinne med Chelsea, men har fått svært lite tillit av Maurizio Sarri. 33-åringen fikk også bære kapteinsbindet da han erstattet David Luiz i det 89. minutt.

Midtstopperen, som kun har spilt én ligakamp tidligere denne sesongen, fikk en skikkelig hyllest av hjemmefansen i sluttminuttene. Også etter kampslutt fikk Cahill mye oppmerksomhet av supporterne og lagkameratene da hele Chelsea-mannskapet takket sine egne etter siste hjemmekamp i Premier League for denne gang.

VERDIG AVSKJED: Gary Cahill ble hyllet av både fans og lagkamerater etter seieren mot Watford. Foto: Ben STANSALL / AFP
VERDIG AVSKJED: Gary Cahill ble hyllet av både fans og lagkamerater etter seieren mot Watford. Foto: Ben STANSALL / AFP

– Han har vært veldig viktig i garderoben. Han er veldig profesjonell. Han har bare spilt fem-seks kamper, men både i garderoben og på trening har han vært veldig viktig for oss. Det var riktig å la ham spille de siste minuttene i dag, sier Maurizio Sarri.

I siste serierunde venter Leicester borte for Chelsea, men før den tid skal den andre Europaliga-semifinalen mot Eintracht Frankfurt spilles.

Slik stilte lagene:

Chelsea: Kepa; Azpilicueta, Christensen, David Luiz (Cahill), Alonso; Kanté (Loftus-Cheek), Jorginho, Kovacic; Pedro, Higuaín (Giroud), Hazard.

Watford: Foster; Kiko, Mariappa, Cathcart, Holebas; Chalobah (Cleverly), Doucouré, Hughes, Pereyra; Deulofeu (Success), Deeney (Gray).