TIL SLUTTSPILLFINALE: ØIF Arendal og Sondre Paulsen.
TIL SLUTTSPILLFINALE: ØIF Arendal og Sondre Paulsen. Foto: TV 2 Sport 2

ØIF Arendal til finale etter sterk borteseier

ØIF Arendal leverte en solid annen omgang og sikret finalebillett i eliteseriesluttspillet med 30-25 over Kolstad søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kolstad - ØIF Arendal 25-30

Borteseieren ga ØIF 3-1-seier totalt i best av fem-serien i semifinalen. I den fjerde kampen ledet Kolstad 13-12 til pause, men gjestene fra Arendal stakk fullstendig ifra etter sidebytte.

– Det svingte litt opp og ned, men i andre omgang så vi nivåforskjellen på lagene. Vi hadde mer energi. Vi så at vi hadde mer overskudd, for de har rullert på samme lag i alle kampene og så slitne ut. Det var vår sjanse til å stenge litt igjen i starten av andre omgang og ikke la dem komme inn med masse energi. Det lyktes vi maksimalt med, så til slutt bare det bare ett lag på banen, sier ØIF-trener Marinko Kurtovic til TV 2.

Høyrevingen Sondre Paulsen gjorde en god figur og ble toppscorer med ni fulltreffere. Dessuten hadde Martin Lindell sju mål for gjestene.

– Det er kjempegøy. Nå blir det finale for tredje år på rad, og det gleder vi oss til. Denne gangen håper vi på det gjeveste, sier ØIF Arendal-spiller Sondre Paulsen til TV 2.

Kampen var spennende til det gjensto 13 minutter. Da økte Arendal til 23-20, og Kolstad hadde ikke krefter til å tette luken.

For vertene ble Rasmus H. Carlsen toppscorer med sju mål.

ØIF tapte den første semifinalekampen, men vant deretter tre på rad. I finalen venter Elverum eller FyllingenBergen. Førstnevnte leder 2-1 i sin semifinaleserie.

– Vi er klare. Det er godt å få én uke til å lade opp, for det er tøft å spille så mange kamper. Vi merket i dag at det var tøft, men vi var gode i en periode i andre omgang som vippet det i vår favør, sier Sondre Paulsen.

(©NTB/TV 2)