BYTTER KLUBB: Franck Ribéry forlater Bayern München ved sesongslutt.
BYTTER KLUBB: Franck Ribéry forlater Bayern München ved sesongslutt. Foto: Tobias Schwarz

Ribéry forlater Bayern München

– Jeg vet ikke hvilke muligheter jeg har for neste sesong, sier Franck Ribéry (36).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bayern München bekrefter søndag at Franck Ribéry ikke kommer til å forlenge kontrakten med den tyske storklubben.

Dermed forlater den franske kantspilleren Bayern München ved sesongslutt. Ribéry slår følge med Arjen Robben (35), som også forlater Bayern når sesongen er ferdigspilt.

– Jeg har ikke en ordentlig plan for neste sesong ennå. Jeg vet ikke hvilke muligheter jeg har. Selvfølgelig ønsker jeg å fortsette å spille, men jeg er ikke hundre prosent sikker ennå, sier Ribéry til klubbens nettsider.

Ribéry har spilt tolv sesonger i Bayern München. Han kom til Bundesliga-klubben fra Marseille i hjemlandet sommeren 2007.

– Da jeg kom til Bayern München, var det en drøm som gikk i oppfyllelse. Det blir ikke enkelt å ta farvel, men vi må ikke glemme det vi har oppnådd sammen. Vi har vunnet så mye sammen, over 20 trofeer, sier Ribéry.

Ribéry ble virkelig brennhet på markedet etter storspill for VM-finalist Frankrike i 2006, men han ble likevel værende i Marseille ytterligere ett år. Han har tidligere spilt i klubber som Brest, Metz og Galatasaray. Veteranen har også 81 kamper og 16 mål for det franske landslaget.

Ribéry har vunnet Bundesliga åtte ganger med Bayern München. De er nå på vei mot seiermesterskap nummer ni i hans periode i klubben. Han var også med på å vinne Champions League i 2013. Det samme året ble han nummer tre i Ballon d’Or.

Bayern München opplyser samtidig at Ribéry og Robben skal ha en felles testimonial neste år.