FORBYR: Regjeringen vil forby engangsbestikk i plast, plasttallerkener, sugerør og q-tips i løpet av neste år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FORBYR: Regjeringen vil forby engangsbestikk i plast, plasttallerkener, sugerør og q-tips i løpet av neste år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

fjerner engangsplast fra butikkhyllene:

– Vi ønsker ikke å bidra til at plast flyter rundt på stranda og i parken

Lørdag kunngjorde regjeringen at de ønsker å forby engangsplast i 2020. Nå fjerner både Meny og Kiwi flere engangsartikler i plast fra sine butikkhyller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi ønsker ikke å bidra til at plast flyter rundt på stranda og i parken. Vi tar vår del av ansvaret og fjerner engangsartikler i plast på typiske piknik-produkter, og erstatter med bedre alternativer, sier miljøansvarlig Erik Halstensen i Meny.

Butikkene erstatter nå pakninger med sugerør og bestikk i plast med henholdsvis papp og nedbrytbart tre. Dette vil ifølge butikkjeden utgjøre en plastreduksjon på 11 tonn i året.

– Samtidig som vi fjerner plastforsøplings-værstinger, må vi fortsette å oppmuntre kundene til å ta med seg søpla si, samt gi dem informasjon om hvordan de skal kaste avfallet slik at vi oppnår høyest mulig grad av gjenvinning, sier Halstensen.

Ifølge NRK har også butikkjeden Kiwi innført lignende tiltak. Nyheten kommer dagen etter at regjeringen kunngjorde sine ambisjoner om å forby vil forby engangsbestikk i plast, plasttallerkener, sugerør og q-tips i løpet av neste år.

(©NTB)