Siste: Politiet har fortsatt ikke kontroll på gjerningspersonene. Saken overtas av avdelingen for etterforskning i Oslo-politiet.

Politiet fikk melding om det første ransforsøket klokken 0.34 natt til søndag.

– Vitner meldte om at to menn med finlandshette forsøkte å true til seg en bil utenfor Circle K på Storo. Vitner har også sett at håndvåpen ble vist. Vi har ikke kontroll på fornærmede der. Kort tid senere fikk vi melding om et nytt ransforsøk, denne gangen utenfor Storo Storsenter, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet har vært i kontakt med personene som ble utsatt for det siste ransforsøket. De skal være oppjaget av hendelsen, men klarte å kjøre vekk fra gjerningsmennene. De fikk tilsyn fra helse, og ingen ble fysisk skadd.

– Vi tror de to gjerningspersonene sto bak begge ransforsøkene. De ble sett løpende fra stedet. Vi søker med mange biler og hundepatruljer, sa Skott natt til søndag.

Politiet jobber også med overvåkingsbilder på stedet. Gjerningsmennene bar på bager og var mellom 170 og 180 centimeter høye, ifølge vitnebeskrivelser.

– Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner og de fornærmede fra det første ransforsøket, sier operasjonslederen.