GIR SEG: Frisk Asker-spiller Cato Cocozza har bestemt seg for å legge skøytene på hyllen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GIR SEG: Frisk Asker-spiller Cato Cocozza har bestemt seg for å legge skøytene på hyllen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Cato Cocozza legger opp

35-åringen avsluttet karrièren med sitt aller første NM-gull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cato Cocozza har bestemt seg for å avslutte karrièren som ishockeyspiller. Det melder Frisk Asker på sine hjemmesider.

35-åringen legger bak seg 746 kamper og har spilt for Frisk Asker, Vålerenga, Sparta Sarpsborg, Manglerud Star og Lørenskog.

Sesongen 2018/2019 resulterte også i hans første NM-gull i karrièren. Frisk Asker hadde ikke vunnet NM-gull siden 2002.

Cocozza begrunner valget med at livet som far til en sønn på 11 måneder, full jobb som lærer og trener ble vanskelig å kombinere med toppidrett.

35-åringen har publisert en avskjedshilsen til fansen på Frisk Askers klubbside:

«Jeg må si det har vært en reise med både oppturer og nedturer. Derfor var det nå ekstra spesielt å krone det hele med et Norgesmesterskap med Frisk. Den gruppa som er frisk nå er helt spesiell og det så man i sluttspillet. Dette er beviset på at som supporter eller spiller må man aldri gi opp selv om det ser mørkt ut til tider.

Jeg er glad for å ha spilt i de forskjellige klubbene, hver og en har hatt sin sjarm. Jeg har fått muligheten til å møte så mange hyggelige lagkamerater, frivillige, trener, ledere og andre rundt klubbene. Jeg tar med meg gode venner og minner for livet. Hockeyfamilien i Norge er mindre enn man tror. Jeg kommer til å savne garderoben der man sitter å bare ”jøggler” til tider. Det er gøy når det drar seg til å spille de kampene som virkelig betyr noe. Det samholdet og kicket man har i en hockeygarderobe får man aldri igjen. Hockey er og blir en livsstil. Nå gleder jeg meg til å kunne følge med utenfra med ”fasiten” i hånden og tro jeg har svarene på det meste.

Takk for alle som har engasjert seg og heiet opp under denne reisen. Jeg takker foreldrene og samboeren min for å ha støttet meg. Det at de kjørte meg fram og tilbake til Asker x antall ganger i mine juniordager, er jeg evig takknemlig for.

Vi sees plutselig!»