Innbytterne reddet tittelhåpet til Liverpool i sluttminuttene

Xherdan Shaqiri og Divock Origi ble heltene for Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Newcastle - Liverpool 2-3

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Innbytterne Xherdan Shaqiri og Divock Origi reddet Liverpools tittelhåp da det trengte det som mest borte mot Newcastle lørdag.

På stillingen 2-2 med snaut fem minutter igjen å spille slo Shaqiri et frispark som fant hodet til Origi, som headet via hodet til Jamaal Lascelles og til 3-2-målet.

– Det var et stort slag, og det visste vi på forhånd. Det var ikke enkelt, men vi viste kampånd og fikk tre poeng. Jeg prøvde å bidra med det jeg kunne. Jeg er glad på lagets vegne. Vi jobbet så hardt og det er en avgjørende del av sesongen, sier Divock Origi.

Liverpool leder nå Premier League med to poeng ned til Manchester City, som har én kamp til gode. Den kommer mot Leiester mandag kveld.

Det er briljant. Så fortjent. Det var en tøff kamp mot et fysisk sterkere lag enn oss. Vi måtte kjempe, og jeg kunne ikke vært mer stolt, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp etter seieren mot Newcastle.

Et stort skår i gleden for Liverpool var at Mohamed Salah ble båret av banen med en skade midtveis i andre omgang. Klopp kunne imidlertid opplyse etter kampen at Salah så resten av kampen i garderoben.

Van Dijk stanget inn 1-0

Liverpool tok kontroll om kampen fra første skarp og kom tidlig til to halvsjanser ved Mohamed Salah, uten at det ble tellende.

I det 13. spilleminutt var det Virgil van Dijk som åpnet ballet for Liverpool. Stopperen fikk stå helt alene på et hjørnespark og heade inn 1-0 bak Martin Dúbravka.

Bare sju minutter senere var lagene like langt. Matt Ritchie hamret ballen inn foran mål og Salomón Rondón var klar til å styre inn 1-1, men Trent Alexander-Arnold stoppet ballen med armen. På returen var Christian Atsu først og banket inn 1-1.

– Gis det fordel i en sånn situasjon, er det ikke rødt kort etterpå, men det kan gis gult kort, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Newcastle fortsatte å sette Liverpool under press etter scoringen, og etter 25 minutters spill fikk Ayoze Pérez med seg ballen inn i 16-meteren og satte den i tverrliggeren over hodet på Liverpool-keeper Alisson Becker.

Salah med høyrebeinet

Bare to minutter senere slo Alexander-Arnold et strøkent innlegg til Mohamed Salah, som med høyrebeinet styrte inn 2-1-målet for Liverpool.

Drøyt en halvtime var spilt da Mohamed Salah spilte Sadio Mané alene gjennom, men Dúbravka kom tett på og reddet senegaleserens avslutning.

Åtte minutter inn i andre omgang slo Newcastle tilbake igjen. Newcastle vant andreballen etter et hjørnespark og ballen havnet hos Rondón innenfor 16-meteren. Kraftspissen banket inn 2-2-målet bak en sjanseløs Alisson Becker.

Midtveis i andre omgang gikk Mohamed Salah ned etter en duell med Martin Dúbravka. Egypteren slo hodet og måtte bli båret av banen.

Det så det lenge håpløst ut for Liverpool, men fem minutter før full tid fikk Xherdan Shaqiri slå et frispark fra kanten perfekt inn på hodet til Divock Origi. Belgieren headet inn 3-2-målet via hodet til Newcastles Jamaal Lascelles.