TOPPSCORER: Kjerstin Boge Solås scoret sju mål mot Storhamar.
TOPPSCORER: Kjerstin Boge Solås scoret sju mål mot Storhamar. Foto: TV 2 Sport 2

Solås strålte da Tertnes sikret en tredje semifinale

Tertnes var klart best i ekstraomgangene og presset frem en tredje kamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tertnes - Storhamar 33-30

Det blir en tredje semifinale mellom Tertnes og Storhamar etter at bergenserne vant 33-30 hjemme i Fana Arena lørdag kveld.

Avgjørelsen kom i ekstraomgangene etter at det sto 28-28 til ordinær tid. Nå venter en tredje og avgjørende semifinale på Hamar tirsdag kveld, der vinneren møter Vipers.

21 år gamle Kjerstin Boge Solås, som går til ungarske Siófok KC før neste sesong, spilte en stor kamp for Tertnes og ble toppscorer med sju fulltreffere mot Storhamar.

– Jeg er ikke ferdig i denne drakten ennå. Jeg vil ha litt flere kamper, sier hun til TV 2.

Tror på landslagsspill

21-åringen gikk inn til kampen med selvtillit etter 23-25-tap i første kamp.

– Jeg er ikke så glad i å spille mot Storhamar, spesielt ikke på bortebane. Jeg var ganske sikker på at vi skulle ta dem i dag, men det ble tøffere enn jeg hadde trodd. Vi må forberede oss til en tøff bortekamp igjen. Vi klarte å få bort de tekniske feilene vi hadde. Vi må se hva vi har gjort bra og fortsette med det, sier Solås, som tidligere har vært innom landslaget.

Nå er hun tilbake etter skader og på vei tilbake i storform.

– Jeg er bedre nå enn jeg har vært før. Jeg må bare fortsette, sier Solås på spørsmålet om hun har landslagsnivået inne igjen, før det 18 år gamle talentet Rikke Larsen Øyerhamn skyter inn:

– Jeg tror vi får se henne mer i landslagsdrakten, sier Øyerhamn til TV 2.

Best i ekstraomgangene

Tertnes tok kommando fra start og gikk tidlig opp i en 4-0-ledelse, men Storhamar jobbet seg inn i kampen og hadde snudd kampen til pause. Gjestene ledet 16-14 midtveis.

I andre omgang fulgte lagene hverandre tett i hele andre omgang. Tertnes utlignet til 28-28 med et snaut minutt igjen og sikret ekstraomganger.

I ekstraomgangene var Storhamar det klart beste laget og presset frem en tredje semifinale med 1-1 i kamper.

– Det er i våre egne hender. Jeg vet ikke hvor mange tekniske feil vi hadde, men vi kastet ekstremt mange baller utover sidelinjen i både ankomstspill og utover sidelinjen. Det må vi hjem og jobbe med. Vi må skjerpe oss. Det er vanskelig å si noe. Det er rett og slett for dårlig, sier Storhamar-spiller Heidi Løke til TV 2.

Kristin Venn ble Storhamars toppscorer med sju mål.