Elyounoussi fikk starte for første gang siden desember

Fikk sjelden startmulighet i Southampton-tap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Ham - Southampton 3-0

Mohamed «Moi» Elyounoussi har hatt en svært krevende debutsesong i Premier League. I lørdagens bortekamp mot West Ham fikk nordmannen en sjelden startmulighet.

Etter 14 minutter vippet Elyounouussi ballen pent over Diop før han prøvde seg på en volley fra 15 meter, men forsøket gikk noen meter utenfor.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst!

Kun minuttet senere sendte Marko Arnautovic West Ham i ledelsen. Samme mann doblet vertenes ledelse etter 69 spilte minutter. Og tre minutter senere ble muligheten om Saints-poeng ytterligere svekket da Ryan Frederick prikket inn 3-0 etter pent kombinasjonsspill med Jack Wilshere.

Nordmannen fikk spille hele kampen for Southampton. Det var første gang siden 24. februar at Elyounoussi var på banen for klubben. Forrige kamp vingen fikk sjansen fra start i Premier League var mot Manchester City den 30. desember.

I et intervju med Sarpsborg Arbeiderblad i slutten av april fortalte Premier League-proffen om den tøffe debutsesongen i England.

– Jeg får virkelig testet meg mentalt – hva jeg står for, og jeg tar det etter forholdene greit. Jeg har fått beskjed om at det fysiske spillet må bli enda bedre. Ettersom jeg nå sliter med å få en plass på benken om dagen, har vel dette ikke blitt spesielt mye bedre, sa østfoldingen den gang.

– Jeg er sikker på at sjansen kommer til å by seg framover, og det er da det er viktig å gripe den muligheten. Hver eneste sjanse og mulighet blir ekstra viktig for meg, fortalte han.

Den norske 24-åringen har spilt 16 ligakamper for Southampton etter overgangen fra Basel i sommer.

The Saints har vært i nedrykksstriden gjennom hele sesongen, men med én gjenstående runde er klubben garantert å spille i Premier League også neste sesong. Siste kamp er mot Huddersfield som allerede har rykket ned.

PS! Fetter Tarik Elyounoussi scoret 2-0-målet da AIK vant 2-1 mot AFC Eskilstuna i Allsvenskan.