DØDE NATT TIL LØRDAG: Vegdirektør Terje Moe Gustavsen døde natt til lørdag etter kort tids sykeleie.
DØDE NATT TIL LØRDAG: Vegdirektør Terje Moe Gustavsen døde natt til lørdag etter kort tids sykeleie. Foto: Pedersen, Terje / NTB Scanpix

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen (64) er død

Vegdirektør i Statens Vegvesen og tidligere samferdselsminister for Ap, Terje Moe Gustavsen, er død.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gustavsen ble 64 år gammel, og døde natt til lørdag etter kort tids sykeleie.

I en pressemelding skriver Statens vegvesen at den tidligere statsråden har vært innlagt med en kraftig lungeinfeksjon.

– Dette er et trist og tøft budskap å få. Terje var på mange måter «motoren» i Vegvesenet. Vi er mange som kommer til å savne ham som leder, arbeidskollega og inspirasjonskilde, sier Bjørne Grimsrud, direktør for Økonomi- og virksomhetsstyringsavdelingen i Vegdirektoratet.

– Mine tanker går først til familien. Men også i Vegvesenet og samferdsel-Norge ellers er vi mange som har mistet en kjær venn. Terje var en samfunnsbygger og aktør som har satt mange varige spor etter seg, sier Grimsrud, som vil fungere som vegdirektør inntil videre.

Gustavsen ble vegdirektør i november 2007. Han er også tidligere Ap-politiker og var samferdselsminister i Jens Stoltenbergs første regjering fra 17. mars 2000 til 19. oktober 2001.

I 1997 var Gustavsen statssekretær ved Statsministerens kontor i seks måneder.

– Det er med stor sorg jeg har mottatt den triste beskjeden om at Terje har gått bort. Han har gjort en formidabel innsats for norsk samferdsel gjennom mange år. Det vil merkes at hans store arbeidskapasitet og smittende engasjement er borte. Mine tanker går nå til Terjes nærmeste, skriver nåværende samferdselsminister Jon Georg Dale i en pressemelding.