Ajer seriemester med Celtic for andre år på rad

Kristoffer Vassbakk Ajers Celtic ble seriemester i Skottland for åttende år på rad etter 3-0 borte mot Aberdeen lørdag.

Premissene var klare før kampstart på Pittodrie Stadium: Celtic ville bli seriemester i Skottland for åttende år på rad, sitt seriegull nummer 50 i rekken, så lenge de unngikk tap.

Det klarte de skotske serielederne med glans.

Fem minutter før pause satte tidligere Rosenborg-spiller Mikael Lustig pannebrasken til og stupheadet gjestene et steg langt steg mot seriegull. Da Jozo Simunovic doblet ledelsen tidlig i annen omgang, kunne champagnen settes på hurtigkjøling ved gjestenes benk.

All tvil ble fjernet da Odsonne Édouard økte til 0-3 minuttet før slutt.

Kristoffer Ajer, som med seieren tok sitt andre seriegull i klubben, spilte hele kampen for Celtic. Nordmannen pådro seg et gult kort etter 23 minutters spill.

Dermed har Celtic 84 poeng, 12 poeng foran serietoer Rangers. Det er en luke Rangers ikke har mulighet til å tette selv om Steven Gerrard og hans menn har tre kamper igjen. Celtic har to kamper igjen av serien, Rangers (borte) og Hearts (hjemme).

Med cupseier mot Hearts 25. mai vil Glasgow-klubben ta sin tredje skotske trippel på rad.