TABBEREKKE: Manchester United-keeper David De Gea har gjort en rekke tabber de siste ukene.
TABBEREKKE: Manchester United-keeper David De Gea har gjort en rekke tabber de siste ukene. Foto: Jason Cairnduff

Formsvikten som kan være en fordel for Manchester United

– Vanskelig å forhandle om astronomiske summer når han er ræva, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt om David De Gea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Man. United mot Huddersfield på TV 2 Sport Premium og Sumo fra kl. 14.30.

David De Gea har vært i forferdelig form de siste ukene. Manchester United-målvakten har gjort flere kostbare tapper, senest da det ble 1-1 mot Chelsea i London forrige helg.

Ole Gunnar Solskjær svarte kryptisk da han fikk spørsmål om hvem som kommer til å stå i mål mot Huddersfield søndag, men så kunne han opplyse at andrekeeper Sergio Romero er skadet og ikke er tilgjengelig.

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt mener tidspunktet for å plassere David De Gea på benken kunne vært gunstig akkurat nå.

– Det er to kamper igjen og de klarer sannsynligvis ikke topp fire uansett, men det kan være personligheten hans hater det og at han tar det som nedverdigende og mistillit, men du må se an personen og situasjonen, og da må du være inni der for å ta en bra avgjørelse, sier Thorstvedt i den siste episoden av TV 2s Premier League-podkast.

Den tidligere Tottenham-keeperen mener formsvikten setter De Gea i en svakere forhandlingsposisjon når partene snakker om en forlengelse. Den spanske målvaktens avtale med Manchester United utløper neste sommer.

– Det er klart at det er vanskelig for ham å forhandle om astronomiske summer når han er ræva. Det gjør det mye vanskeligere. Det øker sjansene for at han skriver under, mener Erik Thorstvedt.

– Hvem skal hente De Gea? Barcelona gjør det sannsynligvis ikke. Zinédine Zidane er Keylor Navas-fan, det første han gjorde var å sette Thibaut Courtois ut og Navas inn. Juventus har Wojciech Szczesny. Der er det kanskje en mulighet. Kanskje Paris Saint-Germain. Det er ikke så mange klubber, oppsummerer Thorstvedt.

Han mener Manchester United må strekke seg langt for å beholde De Gea.

– Tenk over hva en keeper betyr for en klubb over de neste ti årene. Han er 28 år, altså. Greier de å ha ham ut karrieren, har du en bra keeper, som nå har en kjempetøff periode, som han kommer til å legge bak seg og bli veldig bra igjen. Jeg tror det beste de kan gjøre – om de mener det er fortjent og summen kan svelges – er å gi ham kontrakten og gå videre, men de skal ikke betale hva som helst, sier Erik Thorstvedt.