fikk to utvisninger - tapte på overtid:

– Noe av det rareste jeg har sett

Full fyr i kampen om topp fire etter helrød Tottenham-dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bournemouth - Tottenham 1-0

Minuttene like før og etter pause ble svært så dramatiske på Vitality Stadium. Først ble Heung-min Son utvist etter et sammenstøt med Jefferson Lerma, og rett etter hvilen ble innbytter Juan Foyth utvist etter kun litt over to minutter på banen.

Tottenham-laget forsvarte seg godt med to mann mindre i nesten en hel omgang, men på overtid raknet det da Nathan Aké stanget inn 1-0-målet etter en dødball.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken!

Spurs er fortsatt på tredjeplass med 70 poeng etter 37 spilte kamper, men London-klubben risikerer nå å havne utenfor topp fire. Både Chelsea (68 p), Arsenal (66 p) og Manchester United (65 p) har muligheten til å gå forbi med to gjenstående kamper.

– Det er ikke ofte man ser en fotballkamp som dette her. Dette var spesielle greier. Det er noe av det rareste jeg har sett. Måten Tottenham får to mann utvist på. De står unna så bra ni mot elleve, men det rakner helt på tampen, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino var ordknapp etter det intense oppgjøret.

– Det er fotball. Sånne situasjoner som i dag kan skje. Vi må bare akseptere dommerens avgjørelser. Vi må komme oss videre, sier argentineren, som ikke ville kommentere noen av utvisningene i detalj.

Pochettino var uansett fornøyd med den tapre innsatsen hans gutter viste i tapet.

– Jeg kjenner dette laget veldig godt etter fem år. Vi kjemper. Innsatsen vi viste med ni spillere var fantastisk. Totalt sett fortjente vi å vinne, mener argentineren.

Son så rødt
På tampen av førsteomgang smalt det på den engelske sørkysten. Etter flere harde dueller kokte det over for Heung-min Son. Sørkoreaneren fikk direkte rødt kort etter at han ga Bournemouths Jefferson Lerma en kraftig dytt.

– Han blir frustrert fordi han mister ballen og prøver å vinne den tilbake. Så ender det med frispark imot. Lerma kommer inn og slår Son i ryggen og da blir Son sint og dytter eller slår tilbake, oppsummerte Simen Stamsø-Møller.

Bildene viser at Lerma først tråkker Son på foten, før han gir sørkoreaneren et slag i ryggen. Bournemouth-spilleren slapp for øvrig unna det hele uten straff.

– Han blir både tråkket på og slått i forkant. Hvem er det som ikke tenner på alle plugger der?

Mener Lerma burde blitt utvist
TV 2-eksperten mener også at Bournemouth-spilleren overspilte kraftig i den situasjonen.

– Det er en kjempefilming fra Lerma. Son skjønner at han har gjort noe dumt. Men at Son får rødt, og Lerma ingenting, blir urettferdig.

– Lerma vet godt hva han gjør. Han bare venter på en reaksjon, sier Stamsø-Møller, som mener at Lerma burde ha fått det røde kortet av dommer Craig Pawson.

TV 2-ekspert Trevor Morley er klar på at det røde kortet til Spurs-stjernen likevel var riktig.

– Han må få rødt kort for det uansett hva som har skjedd tidligere. Du kan ikke gjøre det der rett foran dommeren.

Utvisningen betyr at Son må stå over sesongens siste ligakamp mot Everton.

I den første omgangen hadde Spurs et overtak, men Bournemouths 19-årige keeperdebutant Mark Travers leverte flere praktredninger. Men vertene hadde også sitt å komme med. TV 2-studio var også samstemte i at Callum Wilson ble snytt for et straffespark etter en duell med Eric Dier, men det ble ikke blåst.

Ny Spurs-utvisning
Og kun to minutter ut i den andreomgangen ble nok en Spurs-spiller utvist. Juan Foyth, som ble byttet inn ved pause, fikk direkte rødt kort etter en stygg takling på Jack Simpson.

– Det er knotter rett i kneet. Han skjønner hvor det bærer i det han får ballen for langt foran seg. Det blir et desperat forsøk på å rette opp, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Dermed var Foyths kamp over etter kun to minutter og 15 sekunder, og Spurs måtte klare seg med ni spillere resten av kampen.

– Det er håpløst. Han må bare trekke seg der. Jeg tror ikke han mener noe med det. Han er bare desperat, sier Stamsø-Møller.

Men gjestene fra London forsvarte seg meget bra til tross for undertallet. Bournemouth slet med å skape de helt store sjansene, og det måtte en dødball til. På overtid ble Nathan Aké matchvinner da han stanget inn 1-0 etter et hjørnespark.

Seieren betyr at Bournemouth nå klatrer til en foreløpig 12. plass med én gjenstående kamp. For Spurs er borteoppgjøret mot Ajax neste på programmet.

Slik stilte lagene:

Bournemouth: Travers; Clyne, Cook, Simpson, Smith; Ibe, Lerma, Aké, Fraser; King, Wilson.

Tottenham: Lloris; Trippier, Sánchez, Alderweireld, Rose; Dier, Sissoko, Alli, Eriksen; Son, Lucas Moura.