MISSILER: Nord-Koreas leder Kim Jong-un
MISSILER: Nord-Koreas leder Kim Jong-un Foto: Alexander Safronov

Nord-Korea skal ha avfyrt flere missiler

Nord-Korea har avfyrt flere missiler fra østkysten som landet i Japanhavet lørdag morgen, opplyser det sørkoreanske militæret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sør-Koreas militære opplyser i en uttalelse at Nord-Korea skal ha avfyrt flere kortdistanseraketter i nordøstlig retning fra byen Wonsan lørdag morgen, skriver det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Missilene skal ha blitt avfyrt mellom klokken 09.06 og 09.27 lokal tid lørdag morgen.

Ifølge militæret skal de ha fløyet 70 til 200 kilometer før de landet i havet.

Flere missiler

Det ble først meldt om at det dreide seg om én missil, men i en ny uttalelse fra det sørkoreanske militæret heter det at det dreier seg om flere.

Pressetalsperson Sarah Sanders i Det hvite hus sier at de er gjort oppmerksom på saken og at de følger den videre. Ifølge det sørkoreanske militæret jobber myndighetene i Sør-Korea og USA med å analysere missilenes detaljer.

Japans forsvarsdepartement sier at ingen av missilene nådde Japans territorium, ei heller deres økonomiske sone.

Presisjonsvåpen

Lørdagens missiloppskytinger skal være den første på mer enn ett år, men ifølge Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA ble det foretatt en testøvelse med et nytt taktisk presisjonsvåpen i april.

Den nordkoreanske kunngjøringen kom kort tid etter at flere, blant dem Sør-Korea, hevdet at Nord-Korea har gjenoppbygget minst ett anlegg for oppskyting av satellitter og raketter.

USAs president Donald Trump og Kim utviklet i fjor en forsonende tone som har ført til to toppmøter i henholdsvis Singapore og Vietnam. Det har også kommet nordkoreanske lovnader om atomnedrustning og nye diplomatiske relasjoner til både Sør-Korea og omverden.