Scoret sitt fjerde selvmål for sesongen da Everton tok et skritt nærmere Europaliga-kvalik

Everton nærmer seg Europaliga-kvalifisering neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Everton – Burnley 2-0:

Everton tok en oppskriftsmessig 2-0-seier mot Burnley fredag kveld, og er nå bare ett poeng bak sjuendeplassen som gir kvalifiseringsspill til Europaligaen neste sesong.

Wolverhampton på sjuendeplass har 54 poeng, mens Everton følger rett bak med sine 53 poeng. Sjuendeplass gir Europaliga-spill dersom Manchester City vinner FA-cupen.

– Det er en kamp igjen for sesongen. Dette var Evertons siste for sesongen på Goodison Park. Målet for sesongen for Everton var sjuendeplass og å utvikle spillet og laget. Det gjenstår å se om de får sjuendeplass. Men Everton har definitivt vist fremgang. De ha flere poeng enn forrige sesong, mente kommentator Kasper Wikestad.

Everton vant kampen takket være et selvmål av Burnleys Ben Mee og en scoring av Séamus Coleman. Blåtrøyene har holdt nullen i åtte av sine ti siste kamper.

Everton har vært ujevne i prestasjonene denne sesongen, men den siste perioden har de vært helt strålende på eget gress. Seieren over Burnley var lagets fjerde strake på Goodison Park.

I den perioden har de også slått storklubbene Chelsea, Arsenal og Manchester United uten å slippe inn mål. Totalt har de en målforskjell på 9-0 over de fire oppgjørene.

Mees selvmål var forøvrig hans fjerde i eget nett for Burnley denne sesongen, opplyste kommentator Kasper Wikestad.

Mot slutten kom Phil Jagielka inn på banen. 36-åringen har spilt for Everton siden 2007. Midtstopperen kan ha spilt sin siste kamp for Everton.

– Det spørs om ikke det er hans siste kamp på Goodison Park. Han har en kontrakt som går ut til sommeren. Dette kan fort være hans farvel med Everton, minnet Wikestad om.

Burnley har allerede berget plassen i Premier League. De ligger for øyeblikket på 15.-plass.

Scoret sitt fjerde selvmål for sesongen
Everton dominerte stort i åpningsminuttene og noterte seg for bemerkelseverdige 85 prosent av ballbesittelsen de første ti minuttene.

Etter 16 minutter fikk Everton scoringen de jaktet på.

Richarlison dundret løst fra rundt 18 meter. Ballen snek seg i mål via Burnleys Ben Mee.

Dermed bokførte Ben Mee sitt seg for sitt fjerde selvmål for Burnley denne sesongen.

– Han beklaget til Burnley-fansen. Men etter 16 minutter tok hjemmelaget helt fortjent ledelsen. Men ballen gikk via en Burnley-spiller, og det spørs om scoringen ikke blir stående som et selvmål, sa kommentator Kasper Wikestad.

– Klønete redning
Bare tre minutter senere scoret Everton nok en gang. Luca Digne dundret til fra langt hold. Burnley-keeper Tom Heaton måtte gi retur. Der dukket Séamus Coleman opp og doblet ledelsen fra kloss hold.

– Everton kjører over Burnley. Men det var en klønete redning av Heaton før han ga returen, poengterte Wikestad.

I det 33. minutt fikk Ashley Barnes inn det han trodde var reduseringsmålet for Burnley. Men dommer Christopher Kavanagh annullerte korrekt for offside. Everton kunne dermed gå til pause med 2-0-ledelse.

Etter pause roet tempoet seg. Everton spilte ikke med det samme trøkket, men skapte likevel flere brukbare målsjanser til å score ytterligere.

Det gjorde også Burnley, som spilte seg mer og mer inn i kampen. Men de fikk aldri inn reduseringsmålet som ville gi mer spenning i kampen. Everton vant oppgjøret 2-0.

Slik startet lagene:

Everton: Pickford, Coleman, Zouma, Keane, Digne, Schneiderlin, Gueye, Richarlison, Sigurdsson, Bernard, Calvert-Lewin.

Benken: Stekelenburg, Baines, Jagielka, Davies, Lookman, Walcott, Tosun.

Burnley: Heaton, Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor, Gudmundsson, Cork, Westwood, Brady, Barnes, Wood.

Benken: Hart, Gibson, Long, Hendrick, McNeil, Vydra, Crouch.

Dommer: Christopher Kavanagh, Lancashire