Justisminister Jøran Kallmyr varsler at regjeringen vil trekke tilbake både midlertidige og permanente oppholdstillatelser for alle med IS-tilknytning .
Justisminister Jøran Kallmyr varsler at regjeringen vil trekke tilbake både midlertidige og permanente oppholdstillatelser for alle med IS-tilknytning . Foto: Kallestad, Gorm

Trekker oppholdstillatelse for alle med IS-tilknytning

Regjeringen trekker tilbake oppholdstillatelsen til alle som har sluttet seg til IS. Det betyr at bare IS-deltakere med norsk statsborgerskap kan returnere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder VG. Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) sier regjeringen vil instruere Utlendingsdirektoratet (UDI) til å trekke tilbake både midlertidige og permanente oppholdstillatelser for alle med IS-tilknytning:

– De vil dermed ikke ha rett til å vende tilbake til Norge, sier Kallmyr til avisen.

Kallmyr sier Norge hittil har hatt plikt til å ta imot både norske statsborgere og fremmedkrigere av utenlandsk opprinnelse med en norsk oppholdstillatelse.

Nå vil den siste gruppen miste alle sine rettigheter i Norge, ifølge instruksen.

Kallmyr sier det ikke finnes sikre tall på hvor mange som nå vil miste oppholdstillatelsen, men han sier det gjelder flere.

Frp-leder Siv Jensen varslet i sin tale til landsmøtet tidligere fredag at regjeringen vil instruere UDI om å nekte familiegjenforening i Norge for personer med IS-tilknytning som søker om det.

(©NTB)