KAN MISTE TO TROFEER: Liverpool og Mohamed Salah.
KAN MISTE TO TROFEER: Liverpool og Mohamed Salah. Foto: Sergio Perez

– Skuffelsen for Liverpool vil være enorm

TV 2-ekspert Petter Myhre utelukker ikke at Liverpool kan ende sesongen uten troféer – til tross for å ha gjennomført en praktsesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag klokken 20.30: Se Newcastle – Liverpool

Liverpool tapte som kjent 0-3 mot Barcelona i den første Champions League-finalen, og trenger trolig et lite mirakel for å snu det på Anfield og komme til finalen.

Men før det oppgjøret skal Liverpool i aksjon i tøff bortekamp mot Newcastle i Premier League. Det er en kamp Liverpool mest sannsynlig må vinne for å oppfylle drømmen om det første ligamesterskapet på Anfield siden 1990.

– Viktigheten av kampen mot Newcastle er helt enorm. De må sannsynligvis vinne de to siste kampene om de skal klare å passere City på tabellen, poengterer TV 2-ekspert Petter Myhre.

– Samtidig vil jeg si at inngangen til kampen er vanskelig for Liverpool. De kommer fra en kraftprøve mot Barcelona, til en ny kraftprøve. Jeg blir imponert om de kommer opp med en veldig god prestasjon i en tøff bortekamp mot Newcastle, sier TV 2-eksperten.

– Skuffelsen vil være enorm
Liverpool har levert strålende fotball stort sett gjennom hele sesongen. Men likevel kan altså både Premier League-tittelen og Champions League-troféet glippe, til tross for at Jürgen Klopps menn har vært med og kjempet inn til siste slutt.

– Skuffelsen vil være enorm for Liverpool fordi håpet deres har levd til de grader så lenge som det har gjort. De har hengt med helt til slutt både i Champions League og Premier League, som er de største arenaene, sier Myhre, før han legger til:

– Samtidig er det slik at sorgene ikke må tas på forskudd. Både spillerne, støtteapparatet og trenerne har fått noen fantastiske opplevelser denne sesongen. Det har vært en strålende reise for klubben og fansen, og det er en måte å lykkes på, selv om de skulle mislykkes, mener eksperten.

Han tror at flere av spillerne trolig er slitne etter en svært lang og tøff sesong.

– Samtidig ser de at det er lys i tunnelen og sesongen er snart slut. Da kan de hente ut det lille ekstra med tanke på det er tre eller kanskje til og med fire kamper igjen, sier Myhre, og minner om at Liverpool fremdeles ikke er ute av Champions League.

– Men selvfølgelig er Liverpool-spillerne slitne, både mentalt og fysisk. Mange av disse spillerne har jo spilt fotball omtrent sammenhengende i 20 måneder i strekk. De gikk rett fra sesongen ifjor til VM, og rett over i et Premier League igjen. De er samtidig trent til å tåle dette, og jeg tror at så sent i sesongen, og når titler står på spill, så glemmer de hvor slitne de er, sier Myhre.

– Vi har merket intensiteten
Liverpools manager Jürgen Klopp la på fredagens pressekonferanse før Newcastle-kampen ikke skjul på at spillerne har merket kjøret.

– Jeg tror vi merket intensiteten litt etter en suksessfull desember. Det var ingen enkle kamper da, og vi fikk noen uavgjort. Men bortsett fra det, så har guttene igjen vært i veldig god form de siste ukene. I den avgjørende delen av sesongen. Nå må vi fortsette sånn, selv om det ikke er så lenge igjen, mener tyskeren.

Liverpool kan potensielt oppnå 97 poeng denne sesongen, men likevel ikke sikre seg Premier League-tittelen. Manchester City kan nemlig vinne Premier League med utrolige 98 poeng.

– Uansett hva som skjer, er det en spesiell sesong. Vi har vist så mye gjennom kampene vi har spilt, målene vi har scoret og gjennom så mange vanskelige situasjoner. Dere vet ikke engang om fem prosent av problemene vi har hatt, fordi vi ikke snakker om dem. Men de er der likevel, gjennom de indre spørsmålene: «er han i form?», «er han frisk eller ikke?», og så finner man de som skal starte og disse guttene har fortsatt å levere, å levere og levere, konstaterer Klopp.