MED: Med sammenlagtrytteren Fabio Aru ute, er det duket for Fernando Gaviria i Giro d' Italia.
MED: Med sammenlagtrytteren Fabio Aru ute, er det duket for Fernando Gaviria i Giro d' Italia. Foto: Giuseppe Cacace

Kristoffs lagrival sykler Giroen

Fernando Gaviria (24) skal sykle Giro d' Italia. Men det betyr neppe mye for Alexander Kristoffs (31) Tour de France-muligheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter UAE Team Emirates på sine nettsider.

Den kolombianske superspurteren måtte stå over Paris-Roubaix på grunn av sykdom, noe som amputerte vårsesongen hans. Derfor skal Gaviria sykle Giroen, forklarer han.

I tillegg er ikke sammenlagtrytteren Fabio Aru med.

– Å delta i Giroen passer fint inn i sesongen min. Jeg har hatt en periode med hvile, for så å trene bra, sier kolombianeren til UAEs nettsider.

At Gaviria signerte for UAE foran sesongen, betyr at Alexander Kristoff – etter alt å dømme – ikke lenger er den det skal spurtes for i Tour de France. Istedenfor er han ventet en rolle som opptrekker.

TV 2s sykkelekspert tror ikke at Gavirias Giro-deltakelse kommer til å påvirke situasjonen.

– Jeg tror ikke det betyr all verden. Jeg tipper Gaviria kjører en liten del av Giroen som trening, og så bryter han. Alternativt kjører han den bare som trening for å få tøffere matching foran Tour de France og som en del av oppkjøringen, spekulerer Kaggestad.

Han påpeker at flere spurtere har valgt samme vei, med suksess – blant dem Mark Cavendish.

– Det er tøft å kjøre for sammendraget, men det er noe helt annet når du kan velge ut enkeltetapper og ta det relativt piano i andre, understreker han.

Selv antyder Gaviria at første del av etapperittet er viktigst.

– Det vil være veldig vanskelig å kjempe for poengtrøyen, for andre halvparten av Giroen er nesten utelukkende for klatrerne, medgir kolombianeren.

– Så det er ikke noen grunn for norske sykkelfans til å juble?

– Nei, det tror jeg er naivt, svarer Kaggestad.

– Jeg tror vi skal analysere situasjonen litt og se på hva andre spurtere har gjort tidligere. Det er noen som har gjort begge deler med stor suksess, fortsetter han.