Kristine Stavås Skistad ble svært overrasket da hun fikk beskjed om at hun «kun» fikk plass på rekruttlandslaget i langrenn for neste sesong.

Tolv løpere ble tatt ut på elitelaget. Seks av disse er typiske sprintere som skal danne en egen sprintgruppe innad i allroundlandslaget.

– Jeg trodde selvfølgelig jeg kom inn, men det er visst seks sprintere som tydeligvis har bevist litt mer enn det jeg har, fortalte Skistad til TV 2 mandag.

– Hun kan sikkert lære litt av meg på hurtighet

Noen dager seinere er tonen en annen. Skistad mener det ikke spiller så stor rolle hvilket lag hun er med på.

– Jeg kommer til å bli god uansett, sier hun selvsikkert.

Langrennskometen er fornøyd med det spesialtilpassede opplegget Skiforbundet har sydd sammen for henne.

– Det har vært mange meninger, men jeg har visst og vært innstilt på det lenge. Jeg tror det blir veldig bra, sier Skistad.

Hun håper å få muligheten til å trene mer sammen med Maiken Caspersen Falla før neste sesong. Skistad mener Falla har et forsprang på spesielt ett område.

– Det er vel egentlig kapasiteten hennes som er bedre enn min. Hvis jeg kommer opp på samme kapasitetsnivå som henne blir det bra.

– Hva kan Falla lære av deg?

– Hun har sikkert litt å lære av meg på hurtighet, og så har jeg litt å lære av henne på å holde ut litt lenger, sier kometen.

– Slipper en del media- og markedsdager

Siden mandag har hun fått mange tilbakemeldinger fra folk som lurer på hvorfor hun ikke kom med på elitelaget. Skistad hadde ikke fått noen god forklaring da, men siden har hun pratet med landslagstrener Geir Endre Rogn.

– Jeg føler at jeg har fått greie forklaringer på hvorfor jeg ikke er med. Jeg tror helt ærlig at dette er det beste på sikt. Det hadde kanskje blitt litt for mye å trene såpass mye med elitelaget. Jeg trener litt annerledes enn de fleste andre. Jeg blir ikke så bundet og slipper en del medie- og markedsdager. Jeg tror egentlig bare jeg slipper billig unna, sier hun.

TV 2-ekspert Petter Skinstad mener det er greit for Skistad å stå utenfor elitelaget når det ikke ble laget et eget sprintlandslag.

– Når landslaget velger å gå for en helt meningsløs mellomløsning, er det en fordel for Stavås Skistads utvikling å slippe å være på det laget, sa han til TV 2 mandag.

Skistad ser at det kan være greit å slippe Johaug-kjøret i denne omgang.

– Jeg tror jeg er godt nok trent for en del, men for kapasiteten er det greit å være på et rekruttlandslag i stedet for elitelandslaget. Jeg ser at det er lurt det som skjer nå. Jeg skjønner at det er greit å ha noen å trene med på langøkter og lengre intervaller. Jeg tror det kommer til å bli veldig bra, avslutter hun.