Sesongen over for Liverpool-stjerne

Naby Keïta får lang sommerferie etter å ha blitt skadet i Champions League-semifinalen mot Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan Liverpool ble slått av Barcelona i vinduet øverst!

Midtbanespilleren måtte ut med skade midtveis i første omgang på Camp Nou.

Lørdag fra kl. 20.30: Se Newcastle-Liverpool på TV 2 Sport Premium eller Sumo!

Jürgen Klopp bekrefter at Keïta har fått avrevet en sene i lysken, noe som vil holde ham ute av spill i «minst to måneder».

Altså mister han de resterende Liverpool-kampene. I tillegg går han glipp av Afrikamesterskapet for Guinea.

– Det var veldig uheldig, og dårlige nyheter for oss og Guinea, sier Klopp på pressekonferansen forut for ligaoppgjøret mot Newcastle.

Skaden kommer på et dårlig tidspunkt for guineaneren. Keïta, som ble hentet for en halv milliard før sesongen, slet med å spille seg inn i Liverpools førsteellever. Den siste tiden har han imidlertid fått tillit i en rekke av de rødes viktigste kamper.

– Han var i veldig god form, men det skjedde. Det er sånn fotball og livet av og til er. Det er ikke så fint, men veldig alvorlig, medgir Klopp.

– Det er ikke det beste øyeblikket. Det er to ting: Vi er i en interessant del av sesongen som han ikke blir en del av, mens Guinea ikke ofte er med i Afrikamesterskapet. Det var også et stort mål for ham. Det er ikke fint, men vi må hjelpe spilleren, fortsetter han.

Roberto Firmino var bare frisk nok til innhopp mot Barcelona. Klopp holder kortene tett til brystet om hvorvidt brasilianeren er klar for å starte mot Newcastle, og svarer «vi får se». Det samme gjør han om Alex Oxlade-Chamberlain, som nylig har kommet tilbake fra langtidsskade.

Lørdag kl. 20.30: Se Newcastle-Liverpool på TV 2 Sport Premium eller Sumo!