Denne politibilen jakter noen utradisjonelle "banditter"

BMW misliker at noen tar seg friheter...

BMW har i det siste blitt mer og mer aktuelle som leverandører av politibiler. I Norge har man valgt både BMW 5-serie og SUV-en X5. Men det finnes mer utradisjonelle modell-valg også. Elbilen i3 for eksempel – som nå er i tjeneste flere steder, for å sjekke om den kan fungere til den bruken også.

De første erfaringene med i3 som politibil i Los Angeles skal være lovende.

Men BMW går i en helt annen retning, når de lager en reklamefilm med en politibil. Nemlig sportsbilen M2 i full "uniform". Den ser unektelig ganske barsk ut! Ikke minst med den store rambukken som er montert foran.

Man legger ikke skjul på hvem den helt spesielle politibilen er på jakt etter, heller: Nemlig "banditter" som ødelegger veiene, lager perletepper til setene og langhårete plysjtrekk til rattet.

Les vår test av BMW M2 her

M Town

Her kommer man altså med et "forsiktig" hint om at slikt ikke settes pris på –noe mange av oss nok kan være hjertens enige i. Det er ikke mye som kan ødelegge en i utgangspunktet fin bil, så mye som perletepper i setene og et hårete ratt!

Politibilen som er helten i den påkostede reklamefilmen kjører rundt i det som kalles M Town. Det er en tydeligvis en by hvor BMW regjerer.

Topp 10: Dette er bilene vi drømmer om å eie

Helt spesielt nødnummer

Vi må innrømme at vi likte veldig godt BMW M2 politi-dekaler.
Vi må innrømme at vi likte veldig godt BMW M2 politi-dekaler.

I et slikt tenkt univers, er BMW M2 et naturlig valg for lovens lange arm. Og vi må jo si oss enige i at det kan være både smart og underholdende.

I M Town er naturligvis nødnummeret på politibilene ikke 911 – men 172. Det er årstallet da BMW M-avdelingen ble opprettet. Lett å huske!

M2 er i alle fall en bil som er perfekt til å ha det moro med, mens man jakter på de kriminelle. Her får du bakhjulsdrift, 370 hk – og 0-100 km/t på 4,4 sekunder.

M2 er ute av produksjon akkurat nå, og er erstattet av M2 Competition. Den har hele 410 hk – og klarer sprintøvelsen til 100 km/t på 4,2 sekunder.

Råskinn fra BMW til halv pris – etter 37.000 kilometer

Høy moro-faktor

Den store sjarmen med M2 er imidlertid ikke bare selve akselerasjonen – men måten du kan leke deg med den bakhjulsdrevne sportsbilen. Uten tvil en av de morsomste bilene i BMW-sortimentet.

M2 har dessuten en 3-liters rekkesekser-motor, som jo passer godt med tradisjonene til BMWs M-avdeling.

Du kan få den med både manuell og automatgir.

BMW M3: Fargen avslører noe helt spesielt

Penger å spare

Selv om BMW M2 ikke er en bil som er produsert i et veldig begrenset opplag, ble den bare laget i et par år. I Norge er det i skrivende stund rundt 20 M2 til salgs – inkludert et par Competition-utgaver.

De holder seg bra i pris. Ny måtte du ut med rundt 750.000 kroner (startpris), mens prisene begynner på rundt 650.000 kroner, i bruktmarkedet.

Nå er det altså bare den mer påkostede M2 Competition du kan kjøpe ny. Og denne starter på rundt millionen.

Her får du rå sportsbiler til Passat-pris

Se vår videopresentasjon av BMW M2 under: