Rasstedet på Blåbærtinden, i Tamokdalen, hvor fire skiturister ble tatt av ras 2.januar. NTB scanpix
Rasstedet på Blåbærtinden, i Tamokdalen, hvor fire skiturister ble tatt av ras 2.januar. NTB scanpix Foto: Bertinussen, Rune Stoltz

Fremdeles ikke mulig å hente ut skredoffer fra Tamokdalen

Mye snø gjør det fremdeles umulig å hente den fjerde som ble tatt av snøskred i Tamokdalen 2. januar i år. Politiet tror de må vente ytterligere én måned.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Troms opplyste fredag at det fremdeles er svært mye snø i området i Blåbærfjellet i Tamokdalen. Det gjør det umulig å starte letingen etter den fjerde omkomne etter skredet som gikk 2. januar. Området er jevnlig sjekket, men nattefrost og ny nedbør har opprettholdt de vanskelige leteforholdene.

– Slik vi ser det er det ikke formålstjenlig å starte søk nå. Vi vil derfor avvente situasjonen til tineprosessen har kommet godt i gang, slik det ser ut nå kan det ta en måned eller mer før vi vil se merkbar tining, sier lensmann Andreas Nilsen i Midt-Troms.

To menn og en kvinne i følget ble funnet i snømassene, blant annet fordi de hadde GPS-klokker som kunne gi letemannskapene en indikasjon på hvor de befant seg. Det ble også gjort forsøk på å finne den siste omkomne, men uten resultat. 21. januar ble søket avsluttet på grunn mer snø og skredfare.

Politiet opplyser at Forsvaret vil fortsette å sjekke søksområdet jevnlig, i forbindelse med treningsflyging med helikopter.

(©NTB)