– De aller fleste lag ville elsket å ha ham

Ruben Loftus-Cheek (23) leverte en av sine beste kamper i Chelsea-trøyen. Nå mener TV 2s eksperter at akademiproduktet må gis mer tillit.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med rå styrke, teknikk og hurtighet var Ruben Loftus-Cheek (23) i en egen klasse da Chelsea spilte 1-1 mot Eintracht Frankfurt i Europaligaens semifinale.

– Fantastisk

Midtbanespilleren leverte også den målgivende pasningen til Chelseas viktige bortemål, og ble roset opp i skyene etter kampen i Frankfurt.

– Jeg synes den kombinasjonen av fysikk og eleganse som Loftus-Cheek har er fantastisk å se, sier TV 2s fotballblogger Mina Finstad Berg.

– Jeg tror de aller fleste lagene ville elsket å ha ham, mener Erik Thorstvedt.

Mange har spådd en lys fremtid for Loftus-Cheek i mange år, men ikke før denne sesongen har 23-åringen fått vist sitt potensial i Chelsea-trøyen. Gradvis har han forbedret seg og tatt til seg det manager Maurizio Sarri krever av sine midtbanespillere. Likevel har Loftus-Cheek kun startet fem kamper i Premier League og blitt byttet inn hele 17 ganger.

Uheldigvis for Loftus-Cheek, som var på lån i Crystal Palace forrige sesong, har tilbakevendende ryggproblemer hindret ham fra å spille så mye som han kanskje skulle ha ønsket denne sesongen.

– Loftus er en veldig viktig spiller. Han har forbedret seg mye i løpet av sesongen. Han har alltid problemer med ryggen – det er ikke enkelt for ham å trene regelmessig. I denne kampen var han i veldig god form, men han fikk krampe så ha tok kontakt med meg på grunn av det, sa Sarri etter torsdagens kamp.

Sammen med Jorginho og N'Golo Kanté skapte Loftus-Cheek etter hvert enorme problemer for midtbanen til Frankfurt.

– Jorginho var veldig god i den andre omgangen, han styrte spillet. Når han tiltrekker seg spillere, gir deg meg og N'Golo rom til å vende og løpe mot forsvaret eller sende i vei pasninger, sier Loftus-Cheek til BT Sport.

– Det beste alternativet

I den venstre indreløper-posisjonen til Chelsea kjemper Loftus-Cheek i hovedsak med Ross Barkley og lånespiller Mateo Kovacic om plassen. Thorstvedt er ikke i tvil om hva Chelsea bør gjøre.

– Dersom Chelsea kjøper Kovacic nå, fatter jeg ingenting. Det er klokkeklart hvem som er den beste midtbanespilleren i den klubben der, sier Thorstvedt om kampen om den venstre indreløperplassen.

– Når han er skadefri, er han milevis bedre enn alternativene Chelsea har i den posisjonen. Han er bedre enn Kovacic, og veldig mye bedre enn Ross Barkley, sier Finstad Berg.

NESTEN USTOPPELIG: Ruben Loftus-Cheek dominerte mot Makoto Hasebe og Eintracht Frankfurt.
NESTEN USTOPPELIG: Ruben Loftus-Cheek dominerte mot Makoto Hasebe og Eintracht Frankfurt. Foto: Lee Smith