Med rå styrke, teknikk og hurtighet var Ruben Loftus-Cheek (23) i en egen klasse da Chelsea spilte 1-1 mot Eintracht Frankfurt i Europaligaens semifinale.

– Fantastisk

Midtbanespilleren leverte også den målgivende pasningen til Chelseas viktige bortemål, og ble roset opp i skyene etter kampen i Frankfurt.

– Jeg synes den kombinasjonen av fysikk og eleganse som Loftus-Cheek har er fantastisk å se, sier TV 2s fotballblogger Mina Finstad Berg.

– Jeg tror de aller fleste lagene ville elsket å ha ham, mener Erik Thorstvedt.

Mange har spådd en lys fremtid for Loftus-Cheek i mange år, men ikke før denne sesongen har 23-åringen fått vist sitt potensial i Chelsea-trøyen. Gradvis har han forbedret seg og tatt til seg det manager Maurizio Sarri krever av sine midtbanespillere. Likevel har Loftus-Cheek kun startet fem kamper i Premier League og blitt byttet inn hele 17 ganger.

Uheldigvis for Loftus-Cheek, som var på lån i Crystal Palace forrige sesong, har tilbakevendende ryggproblemer hindret ham fra å spille så mye som han kanskje skulle ha ønsket denne sesongen.

– Loftus er en veldig viktig spiller. Han har forbedret seg mye i løpet av sesongen. Han har alltid problemer med ryggen – det er ikke enkelt for ham å trene regelmessig. I denne kampen var han i veldig god form, men han fikk krampe så ha tok kontakt med meg på grunn av det, sa Sarri etter torsdagens kamp.

Sammen med Jorginho og N'Golo Kanté skapte Loftus-Cheek etter hvert enorme problemer for midtbanen til Frankfurt.

– Jorginho var veldig god i den andre omgangen, han styrte spillet. Når han tiltrekker seg spillere, gir deg meg og N'Golo rom til å vende og løpe mot forsvaret eller sende i vei pasninger, sier Loftus-Cheek til BT Sport.

– Det beste alternativet

I den venstre indreløper-posisjonen til Chelsea kjemper Loftus-Cheek i hovedsak med Ross Barkley og lånespiller Mateo Kovacic om plassen. Thorstvedt er ikke i tvil om hva Chelsea bør gjøre.

– Dersom Chelsea kjøper Kovacic nå, fatter jeg ingenting. Det er klokkeklart hvem som er den beste midtbanespilleren i den klubben der, sier Thorstvedt om kampen om den venstre indreløperplassen.

– Når han er skadefri, er han milevis bedre enn alternativene Chelsea har i den posisjonen. Han er bedre enn Kovacic, og veldig mye bedre enn Ross Barkley, sier Finstad Berg.

NESTEN USTOPPELIG: Ruben Loftus-Cheek dominerte mot Makoto Hasebe og Eintracht Frankfurt.
NESTEN USTOPPELIG: Ruben Loftus-Cheek dominerte mot Makoto Hasebe og Eintracht Frankfurt. Foto: Lee Smith