Rosseli Olsen herjet og ble svensk mester

Mats Rosseli Olsen scoret to mål og hadde én målgivende pasning da Frölunda slo Djurgården 6-2 og sikret SM-tittelen torsdag kveld.

Frölundas Mats Rosseli Olsen ( i midten) ble svensk mester. Foto: Sören Andersson/tt

Djurgården måtte vinne hjemme i fullsatte Globen for å få en siste og avgjørende finalekamp mot Frölunda. Det skulle derimot gå kun to minutter før gjestene var i førersetet, og seks minutter senere var ledelsen doblet. Så reduserte vertene, før Rosseli Olsen spilte til Max Friberg som scoret 3-1.

Etter 26 minutter scoret nordmannen selv etter pasning fra Patrik Carlsson.

Hjemmelaget reduserte på ny, men også Frölunda scoret nok en gang. Minuttet før slutt noterte Rosseli Olsen dagens andre scoring da han sendte pucken i åpent bur til 6-2. Med det tok Göteborg-klubben SM-tittelen for femte gang med 4-2 i kamper.

Rosseli Olsen er blitt vant med å løfte trofeer. I februar vant Frölunda ishockeyens mesterliga for tredje gang, og også i 2016 ble de svenske mestere. 28-åringen har vært i klubben siden 2012.

Norske Mattias Nørstebø er også i Frölunda. Han har dog slitt med en skade og lite spilletid denne sesongen, og har ikke vært på isen i sluttspillet. Klubben valgte å låne han ut til det norske landslaget for å få matching tidligere i cupspillet.