RBK-Hansen om marerittstarten: – Vi må slutte å bare peke på trenere

Rosenborg-keeperen mener spillerne først og fremst må være selvkritiske.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har stormet rundt Rosenborg-ledelsen og trener Eirik Horneland etter klubbens marerittstart i Eliteserien.

Etter fem kamper er Rosenborg tabelljumbo i Eliteserien, og spørsmålene om Horneland er rett mann for Rosenborg har naturligvis blitt stilt.

En mann som derimot ikke går med på at det skal være fokuset, er Rosenborg-keeper André Hansen.

– Vi må slutte å bare peke på trenere. Det er vi utpå der som skal utføre en plan og den planen har vi ikke utført godt nok i år, sier Rosenborg-keeperen selvkritisk dagen etter at Rosenborg tok seg videre i cupen med 3-1-seier mot Rørvik.

I fjor vant Rosenborg både cup- og seriegull. Få måneder senere sliter klubben tungt i hjemlig serie.

Hansen virker flau over Rosenborgs sesongåpning.

– Vi er godt betalt for å løpe, duellere og hindre pasninger der ute. Når du ikke er i nærheten av det, da føler du deg ganske skyldig, sier Hansen.

Han får støtte av Pål André Helland.

– André Hansen er en veldig klok mann, så det høres helt riktig ut. Jeg tror at samtlige i og rundt klubben må se sg selv i speilet og tenke på hva du selv kan gjøre i stedet for å peke på alle andre, sier Helland.

– Det vi har prestert i år, har ikke vært i nærheten av å være godt nok. Det har vi et kjempestort ansvar for, sier Vegard Hedenstad.

Slo ut Ajax for under to år siden

Rosenborg-nedturen skjer bare to år etter at klubben slo nederlandske Ajax ut av kvalifiseringen til Champions League.

Nå er rollene definitivt byttet om. Mens Rosenborg er tabelljumbo i Eliteserien, er Ajax på vei til finalen i Champions League.

– Det har vært en litt annen utvikling enn oss. De har hatt en voldsom utvikling fra da vi møtte de i 2018, og nå har også de yngste fått et par år til på baken. Vi har ikke klart å holde trøkket oppe og opprettholdt utviklingen vår, sier André Hansen.

Hedenstad, som spilte høyreback i hjemmekampen mot Ajax, mener utviklingen forteller litt om fotballen.

– Det beskriver jo hele spekteret av opp- og nedturer i fotball. Det viser hvor fort det kan gå fra topp til bunn. Men du må ha troa på at du klarer å snu det. Samtidig er ingenting så deilig som å snu en vond trend. Motivasjonen ligger der inne, sier Hedenstad og peker inn i Rosenborg-garderoben.

Pål André Helland tror mye av Rosenborg-motgangen hittil i år handler om det mentale. Han tror ikke det er veldig mye som skal til for at RBK går fra å være en bunnklubb til å kunne kjempe om gullet.

Han tror for eksempel at en seier mot Sarpsborg 08 søndag kan gjøre underverker.

– For fire-fem måneder vant vi serien uten å være på vårt beste. Vi sliter i litt motgang nå, men vi skal stå sammen og få snudd det. Jeg tror veldig mye vil forløse seg om vi får tre poeng. Det er bare det at vi trenger tre poeng «såre» fort, sier Rosenborg-profilen.