Pedro reddet Chelsea fra semifinale-tap

Eintracht Frankfurt kjølnet etter en forrykende start på Europaliga-semifinalen. Nå har Chelsea overtaket før returoppgjøret i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eintracht Frankfurt - Chelsea 1-1

Chelsea løftet seg etter en tam åpning hvor Eintracht Frankfurt dominerte og tok de tilreisende fra London fullstendig på sengen.

Stolt over lagkameratene

Men etter spisstalentet Luka Jovic' hadde sent allerede ekstatiske Frankfurt-tilhengere ut i euforien løftet Chelsea seg. Maurizio Sarris utvalgte spiste seg gradvis inn i kampen og Pedros utligning like før pause gjør at Chelsea har gode kort på hånd før returoppgjøret i London om én uke.

– Det var en vanskelig kamp. Vi gjorde noe galt i de første 20 minuttene. Vi spilte for å holde på 0-0. Det er ikke slik fotballen vår er. Etter 25 minutter begynte å vi å spille. Vi spilte veldig bra frem til 85. minutt. Vi spilte alt i alt en god kamp. Vi fortjente å vinne om man ser på sjansene, sier Chelsea-manager Maurizio Sarri etter kampen.

Frankfurt-keeper Kevin Trapp var stolt over det lagkameratene viste på eget gress.

– Vi ga alt og gjorde alt i vår makt for å få det beste resultatet. Vi jobbet hardt, kjempet hardt. Det er utrolig hvordan guttene fortsatte å løpe. Det gjør det stolt å se en prestasjon som denne fra laget, sier Trapp til RTL.

1-1-resultatet førte også med seg en solid statistikk for Chelsea, som nå har gått 16 kamper på rad uten å tape i Europaligaen. Det er ny rekord siden turneringen fikk ny drakt i 2009, ifølge Opta.

Forrykende Frankfurt

Det var likevel lite som tydet på at Chelsea kunne stå noenlunde fornøyde igjen etter 90 minutter i Frankfurt om man så på åpningen av kampen.

Eintracht Frankfurt ble løftet frem av et hjemmepublikum i toppet form. Stemningen var en semifinale i Europaligaen verdig, det samme var spillet fra de sortkledde vertene. Aggressive, modige og fryktløse angrep tyskerne et tafatt Chelsea-mannskap, som virket sjokkert over det som må sies å være den første virkelige testen i årets Europaliga.

Derfor kom det på ingen måte som noen overraskelse at det skulle smelle etter halvspilt førsteomgang – i alle fall om man hadde sett det Bundesliga-fireren leverte i åpningen.

Frankfurt vant ballen på egen banehalvdel, stormet i angrep og fra kanten la serberen Filip Kostic inn i feltet. Der fant han landsmann og storscorer Luka Jovic. Med et utsøkt hodestøt ned i hjørnet bak Kepar Arrizabalaga viste 21-åringen hvorfor blant andre Real Madrid skal være villig til å gi mye for å sikre seg spissens tjenester.

Loftus-Cheek dominerte

Maurizio Sarris Chelsea-mannskap virket å ha dratt med seg formen og spillet fra hjemlig liga i starten av oppgjøret, men løftet seg gradvis i nivå inn mot pause. Ruben Loftus-Cheek var en gigant for de helgule fra London og var svært nær ved å sette inn utligningen like før pause da han dro seg inn og avsluttet like utenfor stolpen.

Det gikk litt bedre fra han fikk dyttet ballen videre til Pedro etter en corner i det siste ordinære spille minuttet før pause. Pedro dro til med venstrefoten og utlignet til 1-1.

Chelsea vokste seg sterkere og sterkere da lagene tok fatt på den andre omgangen, og Loftus-Cheek fortsatte å dominere. Omgangen var drøyt åtte minutter gammel da 23-åringen kontret i lange klyv før han avsluttet like over tverrliggeren etter kombinasjonsspill med Pedro.

Noen minutter senere ble David Luiz’ frispark stoppet av tverrliggeren, før Loftus-Cheek igjen måtte bite i gresset da Frankfurt-keeper Kevin Trapp stoppet en knallhard avslutning.

Selv om Eden Hazard ble byttet inn for Willian etter 60 minutter maktet ikke Chelsea score flere mål. Man drar likevel ikke tomhendt tilbake til London. Med 1-1 og et viktig bortemål i bagasjen er Chelsea i førersetet i kampen om finalebillett i Europaligaen.