POLITIAKSJON: Broiler-Mikkel og kameraten Nicholas Foss er to av over hundre nordmenn som ble stanset i en stor politiaksjon ved Autobanen i Tyskland torsdag.
POLITIAKSJON: Broiler-Mikkel og kameraten Nicholas Foss er to av over hundre nordmenn som ble stanset i en stor politiaksjon ved Autobanen i Tyskland torsdag. Foto: Privat

Mistanke om ulovlig billøp:

Broiler-Mikkel og 100 andre norske sportsbileiere stoppet i Tyskland

Broiler-Mikkel fikk bilen beslaglagt av politiet og er en av 100 norske sportsbileiere som er stanset på Autobanen i Tyskland torsdag, mistenkt for å delta i et ulovlig billøp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mikkel Christiansen, fra DJ-duoen Broiler, står fast i Tyskland etter at politiet har beslaglagt bilen.

Tysk politi stanset torsdag over 100 norske sportsbileiere som var med i Eurorally fra Oslo til Praha.

Voldsom politiaksjon

– Veldig uheldig timing, skriver Broiler-Mikkel i en tekstmelding til TV 2.

Han og en kompis var på vei til Alpene, da de bestemte seg for å delta på en del av strekningen i billøpet sammen med flere venner.

– Det endte med en voldsom politiaksjon med over 100 politi og beslagleggelse av alle bilene med norske skilt, opplyser Mikkel.

Han mener det er kjedelig for de som holdt trafikkreglene, men skjønner at tysk politi ville statuere et eksempel for de som arrangerer slike turer.

Han og kompisen hadde ved 23-tiden torsdag kveld tatt inn på et hotell og fått beskjed om at de trolig får bilen tilbake ved 13-tiden fredag. Da er planen å fortsette turen mot Alpene.

– Skikkelig surt

Også Colin Zandwijken (20) fra Lillestrøm står fast på en rasteplass ved Autobanen i Tyskland.

Dette er første gang 20-åringen deltar i Eurorally og synes det skuffende å bli stanset halvveis.

PITSTOPP: Colin Zandwijken (20) deltar i Eurorally med sin BMW 135i. Torsdag ettermiddag ble han og vel 100 andre norske sjåfører stanset ved Autobanen i Tyskland og får ikke kjøre videre.
PITSTOPP: Colin Zandwijken (20) deltar i Eurorally med sin BMW 135i. Torsdag ettermiddag ble han og vel 100 andre norske sjåfører stanset ved Autobanen i Tyskland og får ikke kjøre videre. Foto: Privat

– Dette er skikkelig surt. Nå har vi stått her i ti timer og politiet gir ikke noe beskjed om når vi får kjøre videre, sier 20-åringen som deltar i løpet med sin BMW 135i med vel 300 hestekrefter under panseret.

Zandwijken forteller at det var da de skulle ta en lunsjpause på en rasteplass ved 12.30-tiden torsdag ettermiddag, at politiet sperret begge innkjørslene og forhindret dem fra å kjøre videre.

– Det virker som om politiet tror at Eurorally er et slags kappløp, noe det absolutt ikke er. Det er mulig at noen av deltagerne har kjørt aggressivt eller for fort, men de kan ikke straffe oss alle for det, sier Zandwijken.

Over 100 norske sportsbiler ble stanset ved Autobanen i Tyskland torsdag. Foto: DPA/ NTB scanpix
Over 100 norske sportsbiler ble stanset ved Autobanen i Tyskland torsdag. Foto: DPA/ NTB scanpix

Han er omgitt av rundt 150 sportsbiler på rasteplassen, der litt over 100 av disse er norske.

– Politiet har fått pass, førerkort og vognkort fra oss alle. Nå venter vi bare på hva som skjer videre, mens regnet bøtter ned. Det er mange bileiere som er sure og skuffet her nå, sier 20-åringen.

Over 250 km/t

Bilførerne deltar i billøpet Eurorally, som startet i Oslo i går og skal ende i Praha 5. mai.

Ifølge tyske medier skal flere av bilene ha holdt en hastighet på over 250 kilometer i timen.

Dette melder en rekke tyske medier, blant annet Saechsische, torsdag kveld.

En talsmann for politiet i Tyskland sier at bilistene ble stanset på grunn av aggressiv kjøring og at politiet oppfatter det som et ulovlig billøp.

Norsk Gumball

Første kontrollpunkt i billøpet Eurorally var i Gøteborg. Deretter ble natten tilbrakt på minicruise over til Kiel. Planen var å fortsette videre til Szczecin i Polen, men mange av deltakerne kom aldri så langt.

Løpet skulle etter planen deretter gå videre i Polen til byen Legnica, før siste runde på den fjerde dagen skulle ende i Praha i Tsjekkia.

På nettet markedsføres «Eurorally» som et løp for bilentusiaster, og deltakeravgiften er på opptil 7800 kroner.

Enkelte mener at Eurorally er en norsk versjon av «The Gumball 3000», som er et årlig internasjonalt veirally som foregår på offentlig vei med forskjellige ruter rundt hele verden hvert år.