Tottenham utelukker hjernerystelse for Vertonghen

Stopperkjempen Jan Vertonghen har passert alle tester for hjernerystelse, men trenger likevel litt tid til rehabilitering før han er tilbake i trening.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en oppdatering på sine egne hjemmesider opplyser Tottenham at Jan Vertonghen ikke pådro seg en hjernerystelse i Champions League-semifinalen mot Ajax. Det kommer frem etter grundige tester de siste to døgnene.

«Friskmeldes»

Belgieren ble sluppet tilbake på banen etter en smell mot hodet i tirsdagens kamp, men etter noen sekunder klarte han ikke å stå oppreist for egen maskin og måtte hjelpes i garderoben.

Tottenham understreker at alle retningslinjer ble fulgt før Vertonghen fikk fortsette.

– Jan ble umiddelbart tatt av som et resultat av han han opplyste det medisinske apparatet om at symptomene kom fort og at han ikke følte seg i form til å stå oppreist. Vi er blitt fortalt at det var et resultat av at han nesten besvimte, står det i pressemeldingen.

Tottenham møter Bournemouth i Premier League til helgen, men det er virker lite sannsynlig at Vertonghen blir del av kampen som kan sikre topp fire-plassering for de liljehvite. 32-åringen har fått beskjed om å ta noen dager med rehabilitering før han returnerer til trening.

Vertonghen pådro seg også et stygt kutt på nesen i sammenstøtet med Toby Alderweireld og Ajax-keeper André Onana.

Pochettino stoler på legene

Manager Mauricio Pochettino hadde ikke fått den endelige medisinske rapporten da han møtte pressen ved lunsjtider torsdag. Argentineren understreker at verken han eller noen andre i støtteapparatet presset på for å slippe Vertonghen tilbake på banen.

– Det viktigste er spillernes helse, ikke hvilken kamp det er, hva resultatet er eller at det er semifinale i Champions League. Jeg vet ikke om vi må endre på reglene, ha en annen lege. Jeg har ikke kapasitet til å ta noen avgjørelser. I alle klubbene jeg har vært i, har doktoren vært uavhengig. Alle avgjørelsene de tar er for å beskytte spillerne. Det er min regel, sier Pochettino.

Debatten har versert de siste dagene om at man kanskje bør se til andre idretter der uavhengige og eksterne leger er med på å bestemme om en spiller er skikket til å fortsette i kamp etter hodeskade eller ikke.

– Jeg vet ikke. Dersom en lege sa til meg at han var usikker, hadde jeg vært mer enn fornøyd med å gjøre et bytte. Jeg kommer ikke til å sette noen av spillerne i fare. Det er en avgjørelse legene må ta for å finne den beste løsningen. For meg er det enkelt. Dersom legen har det minste tvil, er jeg fornøyd med å støtte legen.

Tottenhams kamp mot Bournemouth sendes TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag kl. 13.30!