BEVÆPNET: Væpnet politi rykket lørdag ut til Mehamn i Gamvik i Finnmark etter at en mann ble skutt og drept.
BEVÆPNET: Væpnet politi rykket lørdag ut til Mehamn i Gamvik i Finnmark etter at en mann ble skutt og drept. Foto: Tipser

Drapssiktet i Mehamn erkjenner ikke straffskyld

Mannen som er siktet for å ha drept 40 år gamle Gisli Thor Thorarinsson i Finnmark, erkjenner ikke straffskyld. Den andre siktede nekter for å ha noe med drapet å gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hovedmistenkte ble avhørt for første gang onsdag 1. mai. Han forklarer seg for politiet og knytter seg til hendelsen, men erkjenner ikke straffskyld i henhold til siktelsen. Også den andre siktede ble avhørt i går. Han benekter å ha noe med drapet å gjøre, opplyser avsnittsleder for taktisk etterforskning i Finnmark politidistrikt, Torstein Pettersen, i en pressemelding.

Pettersen opplyser at etterforskningen pågår for fullt, både med vitneavhør, kartlegging av siktedes bevegelser før og etter gjerningstidspunktet samt med videre sikring og analyse av elektroniske spor.

40 vitner

Politiet i Finnmark har så langt avhørt rundt 40 vitner i forbindelse med drapet på islandske Gisli Thor Thorarinsson.

– Vi begynner å danne oss et bilde av hva som skjedde i timene før drapet ble begått. Vi avhører vitner som kjente avdøde og de siktede, eller som var sammen med de siktede i timene før. Vi har også snakket med vitner som kan beskrive forholdet mellom avdøde og de siktede litt lenger tilbake i tid, opplyser Pettersen.

Han forteller at de kriminaltekniske undersøkelsene på åstedet snart er ferdige og at beslag og prøver er sendt til analyse. Politiet har tatt beslag i et skytevåpen, og videre analyse vil vise om dette var drapsvåpenet.

Flere dommer i hjemlandet

Den hovedmistenkte mannen har tidligere fremsatt trusler mot avdøde. Disse truslene var under etterforskning, og de involverte har i den forbindelse vært i avhør hos politiet.

Som følge av truslene ble hovedmistenkte 17. april ilagt besøksforbud mot den nå avdøde mannen.

Ifølge flere islandske medier har den hovedmistenkte 35-åringen flere dommer på seg i hjemlandet Island.

Blant annet ble han dømt til ti måneders fengsel i 2010 for frihetsberøvelse og legemsfornærmelse, mens i 2002 ble han dømt til 22 måneders fengsel for voldtekt av en 16 år gammel jente. Tillegg har han flere dommer på seg for tyveri, brudd på våpenloven og narkotikaovertredelser.