– Jeg har noen kompiser som ikke har det bra nå

Ranheims Michael Karlsen nyter å være best i byen, men håper det snur for Rosenborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter tre strake tap i sesongens tre første kamper har Ranheim plukket fire poeng på de to siste kampene.

Forrige helg ble Viking slått hele 5-2 hjemme på Extra Arena. Et noe flatterende resultat om man skal tro Ranheims tankspiss Michael Karlsen (29).

– Det var en jevn kamp. Det var deilig at vi vant, og at vi var offensive i hodet. Vi vil heller vinne 5-4 enn 1-0. Det passer Ranheim bedre å spille sånn. Vi har vært litt feige i starten, men jeg håper det snur for oss nå. Da var en etterlengtet seier, sier han.

– Han var jo helt svimmel

29-åringen feide all tvil til side da han banket ballen i mål fra 40 meter like før slutt.

– Det skjer på instinkt. Jeg var nok litt sliten også. Jeg er ikke den raskeste spilleren, så jeg hadde nok blitt tatt igjen om jeg hadde fortsatt. Da var det greit å skyte, sier Karlsen.

– Du ville bare bli kvitt ballen?

– Hehehe. Jeg var sliten, men jeg så at det var en bra mulighet. Austbø var jo helt svimmel bak der. Da var det bare å klinke til. Jeg traff i overkant godt, sier han.

Ranheim-spissens scoring kan fort bli en av kandidatene til årets mål.

– Det var et rart mål, men også et veldig bra mål. Det kan nok være én av 6-7 kandidater. Den ballen ville gått inn én - kanskje maks to – ganger hvis jeg hadde fått 100 forsøk. Men jeg skjønte med en gang ballen forlot foten at den ville gå inn. Det var en magisk følelse, både for min egen del men også for lagets, sier han.

Best i byen

Med seieren passerte Ranheim byrival Rosenborg på tabellen. I de fleste andre sesonger ville det vært en sikkert tegn på en drømmestart, men trøndernes flaggskip står uten seier på de fem første kampene. På spørsmål om det er deilig å være best i byen, er Karlsen forsiktig.

– Hehe. Jeg skjønte at du ville komme inn på det. Vi er ikke i posisjon til å prate om så mange andre enn oss selv. Vi har levert under pari i de første kampene. Vi får heller prate litt hvis det går litt bedre etter hvert, forteller spissen.

– Du kan prate hvis dere har reddet plassen og Rosenborg kjemper mot nedrykk?

– Da kan vi prate. Vi får være best i byen i en liten uke, så får vi se hvordan det går til helgen. Det svir litt mer for Rosenborg enn det gjør for oss. Jeg får håpe det løsner litt for dem også. Rosenborg-toget har ikke akkurat rullet og gått så langt. Vi får håpe det snur til helgen. Jeg har noen kompiser og nære venner som ikke har det bra nå. Jeg håper det løsner for dem. Det fortjener de, sier han.

Ranheim overrasket de fleste i debutsesongen på øverste nivå. Starten på «den vanskelige andresesongen» har vært akkurat så vanskelig som fryktet. Etter poengene mot Viking ser Karlsen lysere på situasjonen.

– Det betyr alt. Vi fikk en god følelse borte mot Kristiansund selv om vi ikke var så gode offensivt. Vi holdt nullen og fikk med oss poeng fra en bortearena der mange sliter. Det ga oss selvtillit inn mot kampen. Folk har vært positive. Det som er bra med de trenerne vi har er at vi fortsetter å være oss selv. Det er det som fungerer for oss. Vi graver oss ikke ned fordi det er gått litt dårlig i starten. Vi har hatt en bra vinter, men vi har en del spillere som ikke er så rutinerte på nivået. Da må vi lære oss å takle motgang.

Må takle Branns lange baller

Det blir kanskje vanskelig å kopiere fjorårets 7. plass, men Karlsen er optimist. Det viktigste blir uansett å holde seg i Eliteserien.

– Det er realistisk med øvre halvdel. Vi ser hvor jevnt det er, og må bare fortsette å jobbe på. Det har ikke vært godt nok hittil, men vi ønsker å fortsette å spille Eliteserie neste år. Vi får starte der. Så får vi se hvordan det blir etter hvert.

I dag venter Brann i Bergen.

– Vi har muligheter mot alle. Det blir en tøff kamp. Vi spilte en ok kamp i Bergen i fjor selv om vi tapte 0-1 til slutt. Vi må stå mot press, dødballer og lange baller. Jeg har troen på at vi kan få med oss noe der, sier Karlsen, som lover å løsne skudd om han får en god mulighet innenfor 40 meter.

– Hvis jeg får gode sjanser har det ingenting å si hvem som er keeper. Jeg er trygg på labben. Hvis jeg får muligheten, smeller det. Jeg håper at det dukker opp noen muligheter på Brann stadion. Ingenting hadde vært deiligere enn å få med seg noe mot Løkberg og Eggen Rismark, sier han.

– Det betyr litt ekstra?

– Selvfølgelig. De skal ikke få enkle poeng. Det er litt ekstra når man møter kompiser.