MED: Patrick Thoresen er med i VM-troppen etter å ha slitt med en skade i NM-sluttspillet.
MED: Patrick Thoresen er med i VM-troppen etter å ha slitt med en skade i NM-sluttspillet. Foto: Ruud, Vidar

Her er troppen til hockey-VM

En skadet Patrick Thoresen blir med til VM i Bratislava. Det er usikkert hvorvidt han rekker åpningskampen mot Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Målvakter: Jonas Arntzen, Henrik Haukeland og Henrik Holm.

Backer: Alexander Bonsaksen, Christian Bull, Stefan Espeland, Jonas Holøs, Johannes Johannesen, Christian Kåsastul, Erlend Lesund og Mattias Nørstebø.

Løpere: Kristian Forsberg, Michael Haga, Patrick Thoresen, Tommy Kristiansen, Tobias Lindström, Andreas Martinsen, Martin Røymark, Sondre Olden, Mathis Olimb, Thomas Valkvæ Olsen, Alexander Reichenberg, Niklas Roest, Mathias Trettenes og Mats Rosseli Olsen.

Landslagssjef Petter Thoresen har tro på et bedre VM enn i fjor.

– Jeg føler at vi er enda bedre forberedt. Alle er litt tryggere på det dem skal gjøre, og hvordan vi skal fremstå. Jeg føler at vi har et skøytesterkt lag. Strukturen blir veldig viktig. Det har vi snakket mye om under oppkjøringen. Det blir viktig de første kampene, at vi føler oss vel med det vi skal gjøre, sier Thoresen til TV 2.

Sønnen kan miste første kamp

For Norges del starter mesterskapet 10. mai, med en knalltøff kamp mot Russland. Der er det usikkert om Patrick Thoresen spiller. Landslagssjefen opplyser at sønnen for tiden trener på egenhånd.

– Det går veldig bra nå, så vil vi matche ham litt inn i trening og kampmoment, som han har vært borte fra. Vi er ganske sikre på at han kommer til å spille, men ikke på at han kommer til å spille i kamp én. Men vi vet at VM er langt. Han er rutinert, og har vært borti mye store oppgjør. Det er godt å ha ham rundt oss, sier Petter Thoresen.

– Når tror du at du kan bruke ham?

– Jeg tipper senest i kamp tre. Men det er bare tipping, understreker han.

Kan bli hvilt

TV 2s hockeyekspert, Bjørn Erevik, spekulerer på om Patrick Thoresen kommer til å bli spart i de vanskeligste kampene.

Etter Russland skal Norge spille mot Tsjekkia og Sverige.

– Det er vel ikke umulig at de kommer til å hvile han de første kampene, mot presumptivt bedre motstandere, i håp om å bruke ham når det virkelig drar seg til mot de nasjonene som vi skal og bør vinne mot. Det kan også gi oss mulighet til kvartfinale, selv om det blir vanskelig, konstaterer Erevik.

Landslagssjefen antyder imidlertid at det ikke er fasit.

– Vi sparer Patrick først og fremst på grunn av helsen hans. Han trenger også å spille kamper for å være så god som han skal være. Skadesituasjonen er mer avgjørende enn at han skal hvile i den og den kampen, hevder han.

– Mulighetene er store for en bedre turnering

Erevik tror på et positivt mesterskap for Norges del.

– Hva tror du om Norges muligheter i årets VM?

– Jeg tror mulighetene er store for å gjøre en bedre turnering enn det norske landslaget gjorde i Herning i fjor. De har flere spillere tilgjengelig, også er spørsmålet hvor mye Petter Thoresen får brukt den store stjernen – Patrick Thoresen, svarer Erevik.

– Det er ingen Haugen i buret, har vi et godt nok keeperteam?

– Bredden blir naturligvis dårligere når Haugen måtte melde forfall. Men rent førstekeepermessig, med Haukeland, tror jeg ikke det er noe stort problem. Han kom også inn og gjorde gode kamper i fjor og har en bra sesong bak seg, så akkurat for førstekeeperplassen er jeg ikke bekymret. Skulle det derimot skje noe med Haukeland, er bredden bak der naturligvis svakere når Haugen ikke er med.

Han slår fast at Petter Thoresen trenger et bra VM.

– Det er klart at det var litt uro etter VM i fjor. Det er blitt kommunisert at det er blitt tatt tak i, og har vært samtaler også videre. Men det er klart at resultatene må leveres. Kommer de, er alle blide og fornøyde. Også spillerne, påpeker Erevik.