HELMAKS: Oskar Øiestad spilte rollen som Egon Olsen i filmen «Olsenbanden jr. – Det sorte gullet».
HELMAKS: Oskar Øiestad spilte rollen som Egon Olsen i filmen «Olsenbanden jr. – Det sorte gullet». Foto: Nordisk Film / Robert Dreier Holand, TV 2

Kjenner du igjen The Voice-deltakeren (23)?

The Voice-aktuelle Oskar Øiestad var i rampelyset allerede som 12-åring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to første livesendingene er vel overstått, og nå står kun åtte deltakere igjen i kampen om tittelen «Norges beste stemme» i The Voice 2019.

Blant dem er Oskar Øiestad (23) fra Nøtterøy, som sammen med Team Lene-makker Steffi Buie (30) og Team Yosefs Endre Gryting (22) og Kristoffer Edvardsen (20) gikk videre fra første livesending.

– Det var ganske surrealistisk å gå videre. Jeg har alltid sunget, og er utdannet sanger, men det er så utrolig mange flinke som har vært med, så jeg ble veldig positivt overrasket da Lene valgte meg, sier en ydmyk Øiestad til TV 2.

Musikalsk i ung alder

Øiestad har drevet med musikk så lenge han kan huske. I dag har 23-åringen en bachelorgrad i sang og stage performance og er vokalist i bandet City In Stripes.

Ifølge Øiestad skjønte foreldrene hans tidlig at han hadde talent innen musikk.

– De sier jeg hadde rytmen i kroppen før jeg kunne gå, og da jeg sang, så låt det egentlig ganske bra, sier Øiestad og humrer.

– De har alltid latt meg dyrke og drive på med musikken, forteller han.

I rollen som Egon

Det var også de som oppfordret ham til å prøve seg som skuespiller for ti år siden.

– De meldte meg på gjennom en side som het «Aktiv i Oslo». Først var jeg på audition for en rolle i filmen «Sammen». Den fikk jeg ikke, og da tenkte jeg egentlig at jeg hadde prøvd det, og kunne gå tilbake til musikken, forklarer 23-åringen.

Men så dukket det opp en audition for Olsenbanden Jr., og her landet han hovedrollen som selveste Egon Olsen i filmen «Olsenbanden jr. – Det sorte gullet».

OLSENBANDEN JR: Oskar Øiestad (i midten) spilte Egon Olsen sammen med Jonas Hoff Otebro (i rollen som Kjell) og Fridtjof Tangen (i rollen som Benny). Foto: Nordisk Film
OLSENBANDEN JR: Oskar Øiestad (i midten) spilte Egon Olsen sammen med Jonas Hoff Otebro (i rollen som Kjell) og Fridtjof Tangen (i rollen som Benny). Foto: Nordisk Film

– Det var en blanding av kjempegøy og kjempeslitsomt, sier Øiestad.

Intense uker

Han forteller at innspillingen foregikk over åtte uker, og at deler av filmen ble spilt inn i Egypt.

– Noe av det jeg elsker mest er å oppleve nye steder, så det var veldig spennende. Men det var åtte intense uker, og når man er vant til å gå på barneskolen – uten karakterer og bekymringer – så var det et veldig stort sprang derfra til å være helproff, forklarer han.

Hadde han fått spørsmålet som 12-åring i dag, med det han vet nå i bakhodet, hadde nok svaret blitt et litt annet.

– Misforstå meg rett, det var veldig gøy, men jeg har kommet til den konklusjonen at et barn burde være barn så lenge som mulig, sier han.

I dag er han veldig trygg på at det er musikk, og ikke skuespill, han skal drive med. Fredag ser du ham igjen under den tredje direktesendte The Voice-sendingen for sesongen, og på spørsmål om hva publikum kan vente seg, svarer han følgende:

– Jeg har jo lyst til å gjøre litt rock 'n' roll, for det er jo det jeg driver med, men «time vil sjåv», som Blodstrupmoen i Flåklypa sier!

Se tredje livesending av The Voice fredag klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.