BLIR HETSET: Ella Markham danser smilende mens pappa Neil filmer.
BLIR HETSET: Ella Markham danser smilende mens pappa Neil filmer. Foto: Twitter @NeilMarkham1

Ella (16) hetset – faren ba nettrollene ringe ham

Neil Markham (43) ble grovt hetset etter at datteren Ella, som har Downs syndrom, danset. Nå slår han tilbake, og kjendisene støtter ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Tottenham tok imot West Ham United på Tottenham Hotspur Stadium 27. april, var Spurs-supporteren Neil Markham tilstede for å overvære kampen sammen med datteren Ella (16).

Etter kampen, som endte 0-1, delte Markham en video av sin dansende datter på Twitter.

Måtte forsvare datteren

Den blide jenta, som har diagnosen Downs syndrom, er iført Tottenham-drakt og beveger seg iherdig til musikken.

«Resultatet er aldri den viktigste tingen #COYS», skrev Markham under videoen, som har blitt sett over 1,7 millioner ganger.

Kun noen timer senere måtte han ty til Twitter igjen for å forsvare sin egen datter, etter en rekke diskriminerende meldinger:

«Det er testiklene dine sin feil at datteren din har et ekstra kromosom, hva tenker du om det?», skriver en person.

«Jævla mongo», taster en annen.

«Dra til helvete, mongo. Vi tapte», skriver en tredje.

Markham delte så et bilde av seg selv sammen med Ella, og teksten:

«Dette er Ella. Jeg ber dere ikke om å si at hun er vakker, og jeg ber dere ikke om å like videoen. Alt jeg vil etter i kveld er at dere behandler henne som en normal person som ville smilt til dere, og hun fortjener ikke å bli gjort narr av.»

«Jeg delte en video av datteren min som koser seg. Siden da har hun blitt latterliggjort. Dette er ikke det jeg opprettet en Twitter-bruker for. Kanskje det ikke er noe for meg», skrev Markham senere.

Ba nettrollene om å ringe

Etter all hetsen har Markham og Ella mottatt massiv støtte, og senest 1. mai gjestet far og datter TV-programmet «This morning». Der fortalte 43-åringen at han utfordret haterne til å ringe ham.

– Kun én person ringte meg. Jeg kan ikke fortelle på TV hva som ble sagt, sier Markham til programlederen, ifølge The Sun.

– Jeg var ikke aggressiv. Jeg forklarte personen hvordan kommentarene hadde fått meg til å føle, og sa at hvis du ikke gjør det igjen, så kanskje vi har klart å gjøre en endring.

Støtte fra fotballstjerner

Tottenham-stjernen Harry Kane er én av flere som nå viser sin støtte til 16-åringen og faren. I en video inviterer han Ella til å være maskot under Tottenhams siste kamp for sesongen mot Everton.

Også den tidligere Tottenham-spillere, Micky Hazard (59) og Graham Roberts (59) tok til ordet og konfronterte nettrollene.

«Hei kompis, skjønner du hva du sier? Dette er en veldig spesiell dame som bare koser seg. Du skylder denne fantastiske familien en unnskyldning. Prøv å oppfør deg med med klasse i fremtiden», skrev Hazard, mens fotballkollega Roberts inviterte familien på middag:

«Neil Markham og hans nydelige datter Ella er invitert til min gallamiddag i mai, og jeg kan ikke vente til å kunne tilbringe en spesiell kveld med henne.»