Bryter ut i gråt da hun forteller om sorgen etter Vibeke Skofterud

Kristin Størmer Steira (38) klarer ikke å holde tårene tilbake da hun forteller om sin avdøde venninne Vibeke Skofterud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I TV 2-programmet Mer enn gull forteller tidligere langrennsløper Kristin Størmer Steira (38) åpenhjertig om savnet etter lagvenninnen Vibeke Skofterud.

Skiløperen ble bare 38 år gammel, da hun omkom i en vannscooter-ulykke i Arendal i fjor sommer.

Steira, som er er en av seks norske idrettshelter som deler historier fra sine liv og karrierer i programmet Mer enn gull, forteller om det gode miljøet de klarte å skape på langrennslandslaget for kvinner.

Hun beskriver en venninnegjeng som var veldig nære hverandre, og at det var tungt for dem alle da Skofterud døde i ulykken.

Steira klarer ikke å holde tårene tilbake da hun snakker om savnet etter lagvenninnen foran kamera.

– Det er fortsatt veldig nært, men det jeg tenkte at jeg skulle si, er at vi hadde hverandre i den perioden, sier hun gråtkvalt i programmet, som ble spilt inn i fjor høst, kun et par måneder etter dødsfallet.

Se video fra Mer enn gull i toppen av saken.

Nære venninner

Deres vennskap startet i 2003, da de begge var på langrennslandslaget. Steira forteller at Skofterud var en av dem på laget som hun kom aller nærmest.

VANT SAMMEN: Therese Johaug, Kristin Størmer Steira, Marit Bjørgen og Vibeke Skofterud vant VM-gull på hjemmebane i 2011. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
VANT SAMMEN: Therese Johaug, Kristin Størmer Steira, Marit Bjørgen og Vibeke Skofterud vant VM-gull på hjemmebane i 2011. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

– Det å ha fått lært henne å kjenne og fått flirt så mye som vi har gjort ... Jeg vet ikke om jeg hadde holdt ut som traust langrennsløper om det ikke hadde vært for henne, sier hun i programmet.

– Vi var veldig nære, også etter at vi la opp. Det å få være en god venninne og ha henne i livet, det ville jeg ikke vært foruten, fordi det var et fyrverkeri, fortsetter hun.

Dødsfallet kom brått på hele langrennsmiljøet og alle rundt Skofterud, forteller Steira i programmet.

– Vi andre jentene på laget har snakket mye om det i ettertid, at man må ta vare på hverandre og nyte dagene som er. Vi vet ikke hva som kommer i morgen. Var det noen som var god på det, så var det Vibeke. Hun var en inspirasjon der, sier hun.

ÅRETS IDRETTSHELTER: Fra venstre Roar Strand, Kjersti Grini, Kristin Størmer Steira, Hans Petter Buraas, Anders Jacobsen og Erling Jevne. Foto: TV 2
ÅRETS IDRETTSHELTER: Fra venstre Roar Strand, Kjersti Grini, Kristin Størmer Steira, Hans Petter Buraas, Anders Jacobsen og Erling Jevne. Foto: TV 2

– Føltes naturlig

Steira forteller på telefon til TV 2 at det føltes naturlig for henne å åpne seg opp i programmet.

– Opptaket ble gjort kort tid etter at ulykken skjedde. Jeg skjønte at det kom til å bli et tema rundt bordet, og jeg var forberedt på at det ville komme noen tårer. Samtidig synes jeg at det var en fin gjeng i programmet, så det føltes naturlig å prate om det der. Det føltes ikke ut som om jeg satt foran TV-kameraer, men som om jeg satt sammen med venner, sier hun.

I den fjerde sesongen av Mer enn gull er det disse seks tidligere idrettsutøverne som er med:

Håndballspiller Kjersti Grini, alpinist Hans Petter «Burre» Buraas, langrennsløper Kristin Størmer Steira, fotballspiller Roar Strand, skihopper Anders Jacobsen og langrennsløper Erling Jevne.

Se Mer enn gull mandag på TV 2 og TV 2 Sumo.