Liket som«Remøy» fikk i trålen under rekefiske i Barentrshavet er nå identifisert.
Liket som«Remøy» fikk i trålen under rekefiske i Barentrshavet er nå identifisert. Foto: Inge Wahl

Barentshav-liket er identifisert

Liket som ble funnet i trålen til det norske fiskefartøyet «Remøy» i Barentshavet 4. april er identifisert. – Godt politiarbeid, sier etterforskningssjefen i Troms politidistrikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det makabre funnet i trålposen, ble liket pakket inn og lagt på dekk, fisket avsluttet og tråleren satte kurs for Båtsfjord. Derfra ble det sendt til Tromsø og obduksjon på Universitetssykehuset Nord-Norge. Da hadde politiet allerede startet etterforskning for å finne den omkomnes identitet, og hadde da en liste over savnede.

Krevende politiarbeid

– Det har vært et krevende arbeid. Liket hadde ligget i havet i flere år, og bar sterkt preg av det. Men ved hjelp av prosesser brukt blant annet i identifisering etter tsunami-katastrofer, greide våre kriminalteknikere å sikre et fingeravtrykk, sier Ståle Luther, leder ved felles etterforskningsseksjon i Troms politidistrikt.

– Gjennom et internasjonalt politisamarbeid fikk vi tilgang til et fingeravtrykk fra en person som var på ei savnet-liste, og vi fikk treff. Ros også til våre taktiske etterforskere, sier Luther.

Rask identifikasjon

Etterforskningslederen sier at det har vært stor interesse for saken, og at han er glad for at man så raskt greide å få til en identifikasjon.

– Den forulykkede hadde på seg oljehyre og redningsvest, noe som også var til hjelp i etterforskningen. Nå vil politiet i den identifisertes hjemland sørge for at familie og pårørende blir orientert om vår konklusjon. Deretter vil navnet bli frigitt, sier Luther til TV2.