Molde-profilen scoret hat trick - så måtte han forlate banen på båre

Eirik Ulland Andersen (26) pådro seg en akilles-skade i cupkampen mot Eide og Omegn. Det kan bety mellom seks og ni måneder på sidelinjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eide og Omegn - Molde 0-5

Eirik Ulland Andersen ble liggende i midtsirkelen like før slutt med tydelige smerter i den venstre foten. Skaden oppstod verken etter en duell eller en takling, men etter at 26-åringen helt umarkert forsøkte å vende med ballen i beina.

Mistenker det verste

Midtbanespilleren fikk behandling fra Moldes medisinske apparat før han måtte fraktes av banen på båre.

Molde-fysio Rune Roksvåg bekreftet overfor TV 2 at bekymringene om en alvorlig skade var berettiget.

– Vi mistenker at det er snakk om en avrevet akilles, men vi må bruke det nærmeste døgnet på undersøkelser. Vi må ta MR og snakke med kirurg før vi kan lande en endelig diagnose, sa Roksvåg til TV 2.

Torsdag formiddag kom bekreftelsen fra Roksvåg.

– Skaden er bekreftet. Akillesen er avrevet, skriver Roksvåg til Eurosport.no i en SMS.

Det er ventet at Molde-profilen ikke er tilbake på banen før om seks måneder, ifølge NTB.

Eirik Ulland Andersen.
Eirik Ulland Andersen. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

Det at Ulland Andersen gikk i bakken uten kontakt med en motspiller, samsvarer med det andre med akillesskader pleier å si, understreket Roksvåg etter kampen.

– Han opplevde det som at noen sparket ham i foten. Det er det de pleier å si. Det er selvfølgelig veldig frustrerende etterpå, sa Roksvåg.

– Hvordan tok Ulland Andersen det hele?

– Han er en profesjonell type og tar det med godt mot. Han ser fremover med en gang. Dette er et skjær i sjøen. Han er like tøff som alle tror. Han er positiv, selv om dette selvsagt er en kjedelig skade i idrettssammenheng.

Ble far i helgen

Før skaden hadde Ulland Andersen og Molde gjort som de ville mot lille Eide og Omegn fra nivå fem i den første runden av cupen. Ulland Andersen scoret tre mål i det som endte med en komfortabel 5-0-seier for Eliteserie-lederen. Leke James scoret de to andre målene for Molde.

Det har vært noen kontrastfylte dager for Ulland Andersen. Søndag, samme dag som Molde utklasset Rosenborg, ble 26-åringen far for første gang. Det var grunnen til at han stod over toppkampen.

– Det er enormt stort. Jeg er utrolig stolt, både av mor og det vi har produsert. Så det er en fantastisk følelse, sa Ulland Andersen til Eurosport.

Ulland Andersen ble hentet til hardtsatsende Molde fra Strømsgodset før årets sesong. Han har vært på banen i fem kamper og scoret ett mål for Molde, som ser ut som den heteste gullkandidaten i Eliteserien.

Av de elleve eliteserielagene som har vært i aksjon til nå i cupen, tok alle seg videre til andre runde med borteseier onsdag. Mange møtte 4. divisjonsmotstand, og totalt vant eliteserielagene med 48-5 i målforskjell.