Mistet hodet fullstendig da Lillestrøm slapp med skrekken i cupen

– Et av årets klareste røde kort, mener TV 2-ekspert Jesper Mathisen etter LSK-spiller sparket ned motstander i cupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjelleråsen – Lillestrøm 1-3:

Lillestrøm måtte virkelig slite for å ta seg videre til cupens 2. runde.

Se hvorfor Tobias Salquist utvist øverst (video med tillatelse fra NRK)

Thomas Lehne Olsen sendte Lillestrøm i ledelsen med en frisparkperle mot tredjedivisjonsklubben Gjelleråsen. Lehne Olsens vakre fulltreffer kom etter 77 minutters spill. Like før slutt økte Daniel Gustavsson ledelsen til 2-0, men på overtid reduserte Gjellerårsen William Lloyd etter en dødball.

Videre på overtid ble Lehne Olsen klippet ned i feltet, og LSK fikk straffe. Alex Dyer var sikker fra straffemerket og sørget for at Lillestrøm til slutt vant 3-1.

Lillestrøm gjorde det svært vanskelig for seg da midtstopper Tobias Salquist mistet hodet fullstendig og fikk direkte rødt kort etter å ha sparket ned Gjelleråsens Eirik Karlsen Steine allerede i det 25. minutt.

Karlsen Steine, som er sønnen til komiker Tommy Steine, ble liggende i smerter på gressteppet, men kom seg på beina igjen. Lillestrøm på sin side måtte spille 65 minutter med ti mann.

– Vi gjorde det vanskelig for oss etter å ha pådratt oss et fryktelig unødvendig rødt kort i starten av kampen. Vi hadde mange sjanser og viste styrke i kampen, og seieren var på ingen måte ufortjent. Det ble mye kriging, men et okey avansement, sa Lillestrøms Lehne Olsen til TV 2 Sporten etter sliteseieren.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen reagerte kraftig på Tobias Salquists oppførsel.

– Salquist med fullstendig hodemist for LSK. Et av årets klareste røde kort, slo han fast.

I pausen skal Salquist ha beklaget oppførselen i forbindelse med det røde kortet han fikk.

Av de 11 eliteserielagene som har vært i aksjon til nå, tok alle seg videre til 2. runde med borteseier onsdag. Mange møtte 4.-divisjonsmotstand, og totalt vant eliteserielagene med 48-5 i målforskjell.

Den største bomben kom nok i Larvik, der Fram Larvik slo ut 1.-divisjonslaget Start. Henrik Byklum ble matchvinner etter 65 minutter, da han senket gamlelaget med et lekkert frispark.