SKADETRØBBEL: Maurizo Sarri hadde ikke gode nyheter å komme med på onsdagens pressekonferanse.
SKADETRØBBEL: Maurizo Sarri hadde ikke gode nyheter å komme med på onsdagens pressekonferanse. Foto: Uwe Anspach

Skadekrisen bekymrer Sarri før Chelseas skjebneuker

Kun to skadefrie midtstoppere er det Maurizio Sarri har å rutte med når Chelsea tar fatt på sesonginnspurten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Eintracht Frankfurt - Chelsea på TV 2 Sport 1 og Sumo torsdag kl. 21.00.

Antonio Rüdiger ble operert for en skade i menisken denne uken og er satt ut av spill i tre måneder. Kaptein Gary Cahill, som nesten ikke har spilt denne sesongen, kunne fungert som sikring, men også han har pådratt seg en skade. Heller ikke unggutten Ethan Ampadu er tilgjengelig.

Det betyr at David Luiz og Andreas Christensen er de eneste midtstopperne i Chelsea-troppen før torsdagens Europaliga-semifinale mot Eintracht Frankfurt. Det bekymrer Maurizio Sarri.

– Problemet ligger i antallet. Vi har bare to stoppere, så det er problemet. Jeg er føler meg trygg på Andreas fordi han er klar. Han har spilt viktige kamper også. Christensen er ikke problemet, sa Chelsea-manageren på onsdagens pressekonferanse.

David Luiz og Rüdiger har vært det foretrukne stopperparet til Sarri denne sesongen. Partnerskapet blir nå brutt i de meget viktige kampene som står for tur. Dersom noen flere skader skulle oppstå, må trolig høyreback Cesar Azpilicueta trå til.

– På de to siste treningsøktene har vi spilt med Azpilicueta som midtstopper sånn i tilfelle. Vi har spilt 58 kamper og vært heldige med skadet. I løpet av de ti siste dagene har vi ikke vært så heldige, sier Sarri, som ble spurt om han var bekymret.

– Litt.

Samtidig som man kjemper om en finaleplass i Europaligaen, står Watford og Leicester på programmet i kampen om topp fire i Premier League. I enden av tunnelen står en plass i neste års Champions League.

– For øyeblikket må vi havne i topp fire i Premier League, fordi vi ønsker å spille i Champions League. Euroaligaen er selvsagt viktig. Det er et viktig trofé, men vi må tenke på Premier League. Vi ønsker å komme til Champions League gjennom Premier League, sier Sarri.