WorldTouren, som er sykkelsportens svar på en verdenscup, ble etablert i 2005, og ingen har maktet å vinne et av rittene på kalenderen fem ganger på rad.

Den rekorden håpet Alexander Kristoff å ta onsdag. Han har fire seirer på rad i Eschborn-Frankfurt, som også kalles «Der Radklassiker». Men rekorden gikk fløyten.

Både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen var med da rittet ble avgjort med en spurt i Frankfurts gater etter 187,5 km.

Kristoff fikk et feiltråkk i spurten og måtte se at tyske Pascal Ackermann vant på hjemmebane.

Se spurten øverst

John Degenkolb ble nummer to, Kristoff nummer tre. Edvald Boasson Hagen nummer 14.

– Jeg slet med krampe i lysken og med å prestere maks. Ackerman prøvde å presse seg forbi på innsiden to ganger. Det var nesten en velt, men feiltråkket var ikke avgjørende, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

– Var det uregelmentert av ham?

– Jeg følte ikke det var plass der han prøvde å komme forbi, så jeg vet ikke helt. Men jeg ble også slått av Degenkolb, så det har ikke mye å si om Ackerman hadde blitt disket eller ikke, sa UAE-Team Emirates-rytteren.

Sterk vår

Kristoff har hatt en kruttsterk vårsesong. Han vant den prestisjetunge vårklassikeren Gent-Wevelgem og ble nummer tre i Ronde van Vlaanderen. Det gjorde ham til en av favorittene i Paris-Roubaix, men der ødela gjentatte punkteringer seiersmulighetene.

Årets startfelt i Eschborn-Frankfurt var sterkere enn noensinne. Rittet fikk verdenstourstatus i 2017, og siden da har stadig flere profiler stilt til start.

Dag Otto Lauritzen var den første nordmannen som vant rittet med sin seier i 1987.

Fra i morgen kan du se Tour de Yorkshire på TV 2 Sport 2 og Sumo.