Raymond Johansen om Frp-protest: – En desperat handling

Arbeiderpartiets byrådesleder i Oslo, Raymond Johansen, ber Fremskrittspartiet være ærlige og erkjenne at valgkampen ikke handler om bompenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Mitt mantra er at «stemmer du Arbeiderpartiet får du bompenger, stemmer du Frp får du bompenger, stemmer du Høyre får du bompenger, stemmer du SV får du bompenger». Vær litt ærlig i valgkampen. Ikke lat som om valget handler om bompenger, sier Raymond Johansen til TV 2.

Bare noen hundre meter fra Youngstoget hvor Johansen skal holde appell 1. mai, holder Fremskrittspartiet bompengeprotest.

– De har sin fulle rett til å demonstrere. Nå mener jeg 1. mai handler om mye, mye mer enn bompenger. Det handler om internasjonal solidaritet, sier byrådslederen.

Det blir 53 nye bomstasjoner i hovedstaden 1. juni, og med det som bakgrunn, arrangerer Fremskrittspartiet flere bompenge-protester i Oslo 1. mai.

– Snålt og uærlig

Han mener «det er en desperat handling fra Fremskrittspartiet».

– De har hatt samferdselsministeren i seks år. Siv Jensen startet jo med å si da hun gikk i regjering at hun skulle fjerne bompengene, og aldri har vi hatt flere bompengestasjoner og høyere bompengesatser. I tillegg har Frp vært med å styrt de fleste årene siden 1990, så det er litt snålt og uærlig.

Mens Frp har sittet i regjering siden 2013, har det oppstått et bompenge-opprør landet rundt.

Antallet bomstasjoner i Norge har økt kraftig de siste årene.

– Vi er for de store prosjektene og kommer ikke til å få ekstra penger fra staten. Vi er avhengig av å finansiere prosjektene på denne måten, hvis ikke må staten bla opp mange milliarder og det tror jeg ikke de vil gjøre, sier Raymond JOhansen.

I 2019 setter Norge ny rekord i bompenger når myndighetene krever inn 13 milliarder i bompenger, ifølge beregninger fra Statens vegvesen.

Da Frp kom i regjering i 2013, var det 9,3 milliarder.

Johansen har et helt annet budskap enn bompenger når han taler 1. mai.

– Hovedbudskapet vil være å fortsette den retningen vi har startet i Oslo. Den Oslo-modellen som vi mener er en gullstandard for norsk arbeidsliv. En kamp mot arbeidslivskriminalitet og sosial dumping, hvor vi stiller krav til ti prosent lærlinger, 50 prosent fagarbeidere, en hovedentreprenør og lønn mellom oppdrag. Vi må bruke vår innkjøpsmakt til å påvirke markedet vil være en viktig hilsen til Youngstorget.

Avviser bløff

Aina Stenersen, førstekandidat for Oslo Frp, mener partiet fortsatt har stor troverdighet.

– Bypakkene vedtas lokalt og Frp har stemt mot innføringen av de 53 nye bommene. Det er jeg stolt av. Vi ønsker ikke at bilistene skal betale mer, så vi vil fjerne bompengene på sikt.

– Frp lovet jo i valgkampen i 2013 at alle bompengene skulle fjernes og nå har vi aldri betaler mer?

– Troverdigheten vår er kjempestor. Bompengene vedtas lokalt. Det er lokalt det bestemmes.

Se hele intervjuet med her: Slik forklarer de bompenge-boomen