I KULDEN: Kevin-Prince Boateng har bare fått tre kamper etter sjokkovergangen til Barcelona, men kan ende opp med å vinne tre titler med den spanske giganten denne sesongen. Ligamesterskapet er allerede i boks.
I KULDEN: Kevin-Prince Boateng har bare fått tre kamper etter sjokkovergangen til Barcelona, men kan ende opp med å vinne tre titler med den spanske giganten denne sesongen. Ligamesterskapet er allerede i boks. Foto: Ander Gillenea

– Jeg kunne ha spilt for United i ti år

Kevin-Prince Boateng (32) er tre kamper unna sin første Champions League-tittel. Han tror ting kunne sett veldig annerledes ut – hadde han «bare» ...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Innstillingen er fundamental. Det innså jeg for sent. Åpenbart så angrer jeg, medgir Boateng, ifølge spanske AS.

Siden tysk-ghaneseren forlot Hertha Berlin som 20-åring for tolv år siden, har han spilt for elleve klubber.

Deriblant storklubber som Tottenham, Borussia Dortmund og AC Milan.

Men også mindre klubber som Genoa, Las Palmas, Eintracht Frankfurt og Sassuolo.

De siste årene har det pekt i retningen av mindre klubber. Derfor var det svært overraskende da Barcelona bestemte seg for å hente den offensive midtbanespilleren med det brede finterepertoaret i januar.

– Kunne ha spilt for United i ti år

CV-en inneholder 15 landskamper for Ghana, liga- og cupmesterskap med AC Milan, ligatittel med Barcelona og cuptriumfer med Tottenham og Eintracht Frankfurt.

Han mener at den kunne vært langt lengre.

– Da jeg var 18, ville det vært fint om en agent eller et familiemedlem ga meg noen gode råd. Jeg hadde likt det, men jeg måtte finne det ut selv, forklarer Boateng.

– Hvis jeg hadde tatt bedre valg, kunne jeg ha startet for Barcelona eller ha spilt ti år for Real Madrid eller Manchester United, fortsetter tysk-ghaneseren.

– Det irriterte meg

Onsdag kveld spiller klubben hans mot Liverpool i semifinalen i Champions League. Der kommer han imidlertid neppe til å spille en rolle.

Til tross for at han ble registrert for spill i Champions League av Barcelona, har han ikke vært i noen av kamptroppene i turneringen.

32-åringen medgir at han ikke er fornøyd med situasjonen.

– Om jeg var fornøyd, ville jeg ha sluttet å spille fotball. I begynnelsen irriterte det meg fordi jeg mente jeg var i god form. men jeg kan ikke klage. Barcelona er den beste klubben i verden, og lagkameratene mine er Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Luis Suárez og «King Lionel Messi». Skal jeg foreslå at de guttene sitter på benken istedenfor meg, spør han retorisk i et intervju med Goal.

Ble tatt på sengen

Totalt er det blitt fattige tre kamper for den spanske giganten. I intervjuet forteller han om hvordan det foregikk i kulissene like før sjokkovergangen.

Før hans siste kamp for Sassuolo, fikk han beskjed om å spille på sitt beste fordi «noen så på». Boateng leverte varene. Etter kampen fikk han drømmemeldingen av agenten: «Vi skal til Barcelona».

– Jeg trodde han mente Espanyol (Barcelonas byrival, journ. anm). Men han sa med en gang «nei, de riktige». Det var utrolig. Jeg kunne ikke tro det før sportsdirektøren ringte meg, sier tysk-ghaneseren, og spøker med at «han har verdens beste agent».