Travel 1. mai-natt for politiet

Politiet over store deler av landet melder om en urolig natt med mye fyll og bråk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beruselse, bråk og slåssing har gitt politiet i en travel natt.

– Det har vært en god del klager på russen. Det er snakk om støy og høy musikk, men ikke nevneverdig snakk om vold, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen til TV 2.

– Det har også vært mye beruselse og tilløp til slåssing i Oslo sentrum, men ingen veldig alvorlige hendelser. En mann er sendt til sykehus etter han fikk et kutt i hodet, sier Pedersen.

Operasjonslederen i Oslo sier det verken har vært mer eller mindre bråk enn det som er vanlig natt til 1. mai.

Travelt i Sør-Øst

I Sør-Øst politidistrikt har de hatt en travel natt.

– Det har vært mange støy meldinger i Søt øst i natt. Politiet har fått mange meldinger om støy fra russen. Det har også vært en del meldinger om fest med høy musikk, skriver de på twitter.

– Vi har dessverre ikke kapasitet til å gjøre noe med mange av disse hendelsene, skriver de videre.

25 oppdrag i Finnmark

Lengst nord i landet har de hatt det svært travelt. I distriktet med store avstander har de hatt 25 meldinger fordelt på mange ulike steder. Blant annet har de rykket ut til ungdom som har lagt seg i veibanen.

– Det har kommet 25 meldinger fordelt på henholdsvis Kirkenes, Vadsø, Alta, Hammerfest, Karasjok, Honningsvåg som omhandler berusede personer som forårsaker støy, høy musikk, forstyrrer omgivelsene ved adferd, roping og skriking. Vi har gitt muntlig pålegg og noen er kjørt hjem, melder politiet på Twitter.

I Innlandet politidisktrikt har politiet bortvist åtte personer fra Tynset. Det var også tumulter ved et hotell.

– De utmerket seg med generelt dårlig oppførsel og beruselsesgrad. De fleste av disse etterkom påleggene, skriver politiet på Twitter.

Måtte stenge tunnel

I Vest politidistrikt er imidlertid politiet fornøyd med både russen og andre natt til 1. mai.

– Det har vært mange russ samlet nord for Bergen, og det gikk forholdsvis fint for seg. Det var litt tilløp til slåssing, og på tampen av natten var det russ som vandret i Haukåstunnelen, så den måtte vi stenge noen ganger, sier operasjonsleder Tatiana Knappen, til TV 2.

– Alt i alt er vi fornøyd med hvordan natten har gått, sier hun.