Avisen Washington Post har fått tak i en kopi av et brev sendt fra spesialetterforsker Robert Mueller til sin sjef, justisminister William Barr, sent i mars.

Mueller startet i mai 2017 sin etterforskning, der han fikk i oppdrag om å granske om det var samarbeid mellom daværende presidentkandidat Donald Trumps kampanje og russiske myndigheter før presidentvalget i 2016. Hvorvidt Trump hadde forsøkt å hindre etterforskning ble også undersøkt. Rapporten ble levert i mars.

Brevet ble sendt i etterkant av at Barr 24. mars leverte et fire-siders sammendrag av Muellers 448 siders lange rapport til den amerikanske kongressen.

I brevet beskriver Mueller at han er bekymret for at Barrs sammendrag ikke fanget opp konteksten og innholdet i etterforskningen godt nok.

– Offentlig forvirring

– Det er nå forvirring i offentligheten rundt kritiske aspekter ved funnene i etterforskningen. Dette er en trussel mot den sentrale hensikten for at departementet utnevnte en spesialetterforsker: å forsikre offentligheten om resultatene i etterforskningen, skriver Mueller.

Muellers etterforskning fant ikke bevis på at Trumps valgkampanje hadde samarbeidet med Russland. Rapporten kom ikke frem til en konklusjon rundt hvorvidt Trump hadde forsøkt å hindre etterforskning.

I brevet ber Mueller om at rapportens oppsummeringer og innledninger blir frigitt.

Ifølge Washington Post skal brevets innhold ha sjokkert mange i justisdepartementet.

Møter i Senatet

En talsperson for Mueller har ikke ønsket å kommentere brevet overfor avisen.

Onsdag møter justisminister Barr i Senatet, i det avisen beskriver som en forventet konfrontasjon mellom justisministeren og representanter fra Demokratene.