– Synes synd på Pochettino

Tottenham-manager Mauricio Pochettino blir fritatt for skyld etter 0-1-tapet for Ajax.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mauricio Pochettino måtte tirsdag kveld se sitt skadeplagede Tottenham-lag tape 0-1 i første Champions League-semifinale mot Ajax hjemme på sin nye storstue i London.

Harry Kane, Harry Winks, Erik Lamela og Serge Aurier var alle ute med skader, mens Heung-min Son var suspendert. I første omgang måtte Jan Vertonghen byttes ut med en hodeskade, mens Moussa Sissoko – som var usikker til kampen – kom inn.

TV 2s fotballeksperter har stor sympati med Mauricio Pochettino og mener det var vanskelig å gjøre noe annet mot Ajax.

– Pochettino overrasker igjen og igjen og tryller frem gode prestasjoner og resultater når det virker som mest håpløst, men nå synes jeg synd på manageren som manglet verktøy i verktøykassen, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

– Han sitter ved tegnebrettet for å finne løsninger som fungerer i alle situajsoner, men i sin største kamp som Tottenham-manager noensinne må det være vondt for ham å komme til denne kampen med så mange forfall, sier Brede Hangeland.

– Jeg tror Pochettino er så frustrert for å ha så få muligheter. Se hva de har på benken og hvilke muligheter de har underveis, sier Erik Thorstvedt.

Llorente får det glatte lag

Særlig mener ekspertene at det hemmet Pochettino å måtte bruke Fernando Llorente på topp.

– Man skal ikke legge all skyld på én spiller, men jeg føler med Pochettino når han må ha Llorente på topp, for han faller fullstendig gjennom på dette nivået. Det krever ferdigheter, og i hvert fall at han er påskrudd, sier Hangeland.

– Han viste igjen og igjen at han er for treg på dette nivået. De tekniske ferdighetene er ikke bra nok i en semifinale i Champions League. Til og med da han fikk en enorm sjanse etter et praktfullt innlegg, er han for sen i duellen. Han står på hælene. Han har ferdigheter til å være en god hodespiller. Llorente er ikke god nok. Tottenham savner Harry Kane og Heung-min Son, konstaterer den tidligere Premier League-stopperen.

Thorstvedt er heller ikke nådig i sin dom over den høyreiste spanjolen.

– Pochettino må spille med Llorente, men beklager ... frustrasjonen på tribunen var så sterk at det var tendenser til piping mot egen spiller, så det tyder på at noe ikke er helt på stell – og det er det ikke, heller, mener han.

Himlet oppgitt med øynene

Tottenham gikk som eneste klubb inn til sesongen uten en eneste ny spiller. Det er imidlertid brukt enorme summer på det nye stadionet.

Da Pochettino etter Ajax-tapet fikk spørsmål om stadionet er bedre enn stallen han disponerer, himlet Tottenham-sjefen oppgitt med øynene.

– Det er fantastisk med nytt stadion. Det er det flotteste i verden. Det går ikke an å sammenligne et stadion med en spillerstall, sier Pochettino.

– Vi har den stallen vi har, og jeg er fornøyd med den. Det samme tenker spillerne. De er noen helter som har fått oss i denne posisjonen. Vi må gi dem honnør for det, selv om den første halvtimen av kampen ikke var den beste. Vi er fortsatt med, fortsetter Tottenham-manageren.

Det er bare en uke til returkampen går i Amsterdam.

– Vi kom oss frem til siste tredjedel, men vi slet med å finne en måte å skape klare målsjanser. Vi hadde selvfølgelig følelsen av at vi kunne score, men vi bommet alltid på den avgjørende pasningen eller Ajax blokkerte. I andre omgang tok vi mer risiko og prøvde å angripere. De var friskere enn oss, men det kan forandre seg. Vi må forholde oss rolig og analysere kampen. Vi skal gi dem kamp neste uke, lover Pochettino.

Pochettinos hovedproblem

Argentineren får støtte av TV 2s ekspert Brede Hangeland, som mener man ikke kan skylde på kampplanen til Pochettino i 0-1-nederlaget.

– Pochettinos hovedproblem er at de mangler altfor mange. De har mange skadet, Heung-min Son er ute med gule kort og Vertonghen mister de underveis i kampen. I andre omgang satte de inn to backer. Det er et godt bilde på hvor vanskelig det er for Pochettino, men det er mulig å snu 0-1 i Amsterdam, mener Hangeland.

Tottenham-stjernen Christian Eriksen var misfornøyd med lagets prestasjon.

– Vi var under pari. Vi var ikke på vårt beste. Vi sto og så dem spille fotball de første tjue minuttene. Vi må endre det til neste kamp. Vi fikk Ajax til å se bedre ut. De er et godt lag, men vi hjalp dem langt på vei. Det var vår feil. Vi var det beste laget i andre omgang, sier Christian Eriksen.

Pochettino mener byttet av Moussa Sissoko var med på å endre kampen.

– Jeg vil ikke snakke om attituden, for den syntes jeg var der. Laget viste ikke energien vi ønsket. Ajax var mer energiske enn oss, sier Pochettino.