EVAKUERT: De evakuerte studentene og ansatte ved universitetet ble bedt om å holde hendene i været på vei ut av skoleområdet. En person er pågrepet etter en skyteepisode ved University of Norht Carolinas avdeling i Charlotte.
EVAKUERT: De evakuerte studentene og ansatte ved universitetet ble bedt om å holde hendene i været på vei ut av skoleområdet. En person er pågrepet etter en skyteepisode ved University of Norht Carolinas avdeling i Charlotte. Foto: Logan Cyrus

USA: To personer drept i skyting ved universitet

To personer er rapportert omkommet etter en skoleskyting i North Carolina tirsdag ettermiddag amerikansk tid. To er kritisk skadet. Én person er pågrepet, melder lokal TV-kanal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rett før halv ett natt til onsdag norsk tid melder nyhetsbyrået AP at det er meldt om en skyteepisode ved University of North Carolinas skoleområde i Charlotte.

Skolenområdet ble satt i «lockdown», og universitetet ba studenter om å finne et trygt sted.

– Skudd rapportert nær Kennedy. Løp, gjem deg, kjemp. Finn deg et trygt sted umiddelbart, skriver skolens kriseavdeling UNCC OEM på Twitter klokken 23:50 norsk tid.

Skoleavslutning

Tirsdag var siste skoledag for studentene, og det var planlagt at det skulle holdes en konsert med blant annet rapperen Waka Flocka Flame på fotballbanen i løpet av kvelden.

– Jeg ber for at alle mine fans skal være trygge. Jeg landet akkurat i Charlotte til de forferdelige nyhetene, skriver rapperen på Instagram.

Universitetsområdet har over 26.400 studenter og 3000 ansatte, ifølge AP.

Politiet gjennomsøkte og evakuerte alle bygningene ved universitetsområdet. De evakuerte studentene og ansatte ble beordret til å holde hendene i været på vei ut av skoleområdet. Klokken 01:40 natt til onsdag norsk tid melder politiet i Charlotte-Mecklenburg at åstedet er klarert. De opplyser at de ikke tror at det skal ha vært flere gjerningspersoner.

To drept

Ifølge nyhetskanalen Wsoctv og lokale nødetater er to personer drept. Fire er rapportert skadet, to av dem med livstruende skader. 22 år gamle Trystan Andrew Terrell er pågrepet av politiet, skriver nyhetsbyrået AP. Han er ikke formelt siktet enda.