PRODUSENTER: Michelle og Barack Obama ligger ikke på latsiden etter å ha flyttet ut av Det hvite hus. Bildet er tatt i 2017.
PRODUSENTER: Michelle og Barack Obama ligger ikke på latsiden etter å ha flyttet ut av Det hvite hus. Bildet er tatt i 2017. Foto: AP Photo/Charles Rex Arbogast

Samarbeider med NEtflix:

Dette produserer de for strømmegiganten

Dette er noe av det vi kan vente oss fra det tidligere presidentparets produksjonsselskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fjor kom nyheten om at Michelle og Barack Obama hadde inngått en flerårig produksjonsavtale med Netflix.

Det tidligere presidentparet har opprettet sitt eget produksjonsselskap, kalt Higher Ground Productions.

Ryktene om en avtale begynte å svirre allerede i mars 2018, før det ble bekreftet i mai samme år.

Da bekreftet strømmegiganten at paret skulle produsere «en blanding av innhold» for dem.

Varierende innhold

Tirsdag slapp Netflix en pressemelding med en oversikt over noen av produksjonene Higher Ground Productions jobber med.

Innholdet varierer ifølge pressemeldingen mellom fiksjon og fakta, serier, filmer og dokumentarer.

– Ved å ta for seg temaer som rase, klasse, demokrati, sivile rettigheter og mye mer, tror vi at disse produksjonene ikke bare vil underholde, men også lære, samle og inspirere oss alle sammen, uttaler Barack Obama i pressemeldingen.

Michelle Obama sier at de elsker produksjonene fordi de appellerer til folk med forskjellige interesser og erfaringer, men allikevel vever sammen historier som er relevante for folks daglige liv.

– Vi tror det er noe her for alle, mødre og fedre, nysgjerrige barn og enhver som rett og slett ser etter noe engasjerende og oppløftende å se på mot slutten av en travel dag, sier hun.

Prosjektene er på forskjellige stader i produksjonsfasen og selskapet venter å kunne offentliggjøre flere prosjekter i løpet av de kommende månedene.

Dette er produksjonene som nevnes i pressemeldingen tirsdag:

«American Factory»

Den første av produksjonene som vil bli å se på skjermen er dokumentaren «American Factory».

Filmen er regissert av Steven Bognar og Julia Reichert, og «tar et dypdykk inn i postindustrielle Ohio, hvor en kinesisk milliardær åpner en ny fabrikk i et forlatt General Motors-anlegg og ansetter 2000 'blåsnipparbeidere'».

«Bloom»

Videre nevnes dramaserien «Bloom», hvor handlingen utspiller seg i perioden etter andre verdenskrig.

Serien handler om motgangen som kvinner og fargede møtte på denne tiden, men også om «enorm fremgang», heter det i pressemeldingen.

For barn og voksne

I tillegg nevnes en rekke filmer og serier:

  • Biografisk film om Frederick Douglass. Douglass var en afroamerikansk borgerrettighetsaktivist. Filmen baserer seg på boken «Frederick Douglass: Prophet of Freedom», skrevet av David W. Blight.
  • «Overlooked». Denne serien baserer seg på New York Times sitt prosjekt med samme navn, som forteller historiene om personer viss dødsfall ikke ble rapportert av avisen, men som burde ha blitt det.
  • «Listen to your vegetables & eat your parents». En serie som tar med de yngre seerne på en reise rundt om kring i verden for å fortelle historien om hvor maten vår kommer fra.
  • «Fifth Risk». En serie basert på Michael Lewis sin bok «The Fifth Risk: Undoing Democracy». Lewis står også bak bestselgere som «The Big Short» og «Moneyball».
  • «Crip Camp». En dokumentarfilm om revolusjonen som fant sted i USA på starten av 1970-tallet, som var starten på å sikre like muligheter og rettigheter for personer med funksjonshemninger.