MÅTTE HEVE STEMMEN: Noen sure miner ble det da Jürgen Klopp måtte svare på utsagnet han leverte om Camp Nou.
MÅTTE HEVE STEMMEN: Noen sure miner ble det da Jürgen Klopp måtte svare på utsagnet han leverte om Camp Nou. Foto: Josep Lago

– Kom igjen. Hva negativt kan jeg si om dette stadionet?

Jürgen Klopp likte dårlig å bli konfrontert med utsagnet om at Barcelonas hjemmebane Camp Nou ikke er så hellig som alle skal ha det til.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utsagnet til Liverpool-manager Jürgen Klopp om at «Camp Nou er bare et stadion. Den er ganske stor, men det er ikke fotballens tempel» har vekket harme i forkant av onsdagens semifinale i Champions League.

Camp Nou - fotballens tempel?

Tyskeren ble konfrontert med utsagnet av en britisk journalist på tirsdagens pressekonferanse på nettopp Camp Nou, og likte dårlig at det har skapt overskrifter.

– Det er svakt spill. Journalist ... Jeg må gi 500 000 intervjuer før en kamp som denne. Du sier noen ting, og så plukker de ut ett ord. Han sa «ikke et fotballtempel». Jeg sa 500 000 positive ting om Barcelona, og du prøver å kjøre et enkelt spill og gjøre en stor ting ut av det. Kom igjen. Jeg har vært fotballtilhenger i lang tid. Hva negativt kan jeg si om dette stadionet?

Bortsett fra den lille utblåsningen var det lite som tydet på at Klopp har nerver før gigantoppgjøret. Han gliste stort sett fra øre til øre med sine kritthvite tenner og virker å ha plantet den samme følelsene hos spillerne.

– Vi liker situasjonen. Guttene skapte denne situasjonen. Vi elsker det. For to år siden var det stort å kvalifisere seg til Champions League. Nå har vi vært i semifinalen to år på rad, sa Klopp.

OSER SELVTILLIT: Jürgen Klopp hadde lave skuldre dagen før storkampen mot Barcelona.
OSER SELVTILLIT: Jürgen Klopp hadde lave skuldre dagen før storkampen mot Barcelona. Foto: John Sibley

Firmino på vei tilbake

Statistikken viser likevel at Klopp aldri har vunnet som trener på spansk jord, og vedgikk at uavgjort ikke vil være «verdens verste resultat» for de røde før returoppgjøret på Anfield om én uke. Klopp kunne samtidig hinte frempå at Roberto Firmino rekker kampen etter å ha stått over Premier League-oppgjøret mot Huddersfield fredag forrige uke.

– Dersom Bobby er 100 prosent klar til å spille, kommer han kanskje til å spille. Han trente i dag. Vi skal en økt i morgen, så må jeg ta en avgjørelse, flirte Klopp.

Sadio Mané hadde noen minutter i forveien vært på podiet foran presset og glist like bredt som sin manager. Senegaleseren er i storform, gleder seg over å ha Firmino tilbake og legger ikke skjul på at han ser frem til å spille på Camp Nou.

– Jeg synes at stadionet er fantastisk. Jeg har sett på Barcelona siden jeg var liten. sier Mané.

– Det blir strålende for oss å spille på et stadion som dette, men det vil være en motivasjon for oss - ikke press.