STREIK: SAS har satt mange av sine fly på bakken etter at pilotene har gått ut i streik.
STREIK: SAS har satt mange av sine fly på bakken etter at pilotene har gått ut i streik. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix

SAS permitterer rundt 1000 ansatte

Kabinansatte og bakkeansatte i SAS permitteres som følge av streiken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pressesjef Knut Morten Johansen i SAS bekrefter overfor TV 2 at rundt 930 kabinansatte og 70 bakkeansatte, i hovedsak stuere, vil permitteres.

Det var VG som først omtalte saken.

– Streiken rammer nå selskapet i en skala vi ikke har sett i moderne tid, og dette er helt klart belastende for ansatte og for selskapet, sier Johansen til TV 2.

– Dramatisk

Årsaken er at streiken blant pilotene i selskapet fører til at SAS ikke klarer å sysselsette kabinpersonalet.

– Det er snakk om et stort antall ansatte og nå må vi gå til slike steg for å redusere kostnadene med tanke på streiken. Det er en dramatisk beslutning, sier Johansen.

Selskapet vurderer fortløpende om flere ansatte må permitteres som følge av streiken.

Tirsdag er 546 flyvninger kansellert. 49.000 passasjerer er rammet av streiken bare denne dagen.

– Enormt press

Knut Morten Johansen kunne mandag fortelle at streiken har ført til et enormt press blant ansatte i SAS, blant annet for informasjonsarbeidere som håndterer kunder.

– Belastningen på våre ansatte her er stor. Vi har hatt medarbeidere som ble kjørt til legevakten i dag. De er utsatt for et enormt press, sa han til TV 2 mandag.

SAS har sagt seg villige til å forhandle lønns- og turnusbetingelser, men mener pilotenes lønnskrav om en økning på 13 prosent er for høyt.

Saken oppdateres.