MEHAMN: Gisli Thor Thorarinsson ble skutt og drept i boligen sin i Mehamn i Finnmark tidlig lørdag morgen.
MEHAMN: Gisli Thor Thorarinsson ble skutt og drept i boligen sin i Mehamn i Finnmark tidlig lørdag morgen. Foto: Privat/ Tipser

Den drapssiktede mannen i Mehamn har erkjent drapet

Den 35 år gamle mannen som er siktet for å ha drept en islandsk 40-åring i Finnmark, erkjente drapet da han ble pågrepet, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han opplyste om det da han ble pågrepet, men har ikke blitt avhørt enda, sier politiadvokat Anja M. Indbjør i Finnmark politidistrikt til VG.

Både den hovedmistenkte 35-åringen og 32-åringen som er siktet for medvirkning til drapet, er fengslet.

35-åringen samtykket til fire uker i varetekt. Det ble klart etter fengslingsmøtet i Øst-Finnmark tingrett mandag kveld.

Han har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, og har heller ikke forklart seg for politiet på grunn av manglende tolk.

Politiet har sikret blodprøver, og sier til VG at de etterforsker om de siktede var beruset da drapet skjedde.

Avhør onsdag

– Det planlegges avhør av både 35-åringen og den andre siktede i midten av uken, sier politiadvokat Anja Mikkelsen Indbjør i Finnmark politidistrikt.

VG skriver at de to vil bli avhørt onsdag formiddag.

– Det er gjennomført en rekke vitneavhør, men det gjenstår fortsatt flere. Det vil også bli aktuelt å avhøre personer som befinner seg på Island, sier Indbjør.

32-åringen som er siktet for medvirkning til drap ble varetektsfengslet i én uke med brev- og besøksforbud. Det bekrefter operasjonsleder Svein-Erik Jacobsen i Finnmark politidistrikt til NTB like etter klokken 1 natt til tirsdag.

Anket kjennelse

32-åringen har forklart seg innledende for politiet, og vil fortsette med sin forklaring onsdag. Ifølge hans forsvarer Jens Bernhard Herstad stiller han seg uforstående til siktelsen.

– Fengslingskjennelsen er anket, sier Herstad til NTB.

Herstads klient mener han ikke har hatt noen rolle i drapet.

Politiet fikk melding om at en mann var skutt i Mehamn like før klokken 5.30 lørdag morgen. 40 år gamle Gisli Thor Thorarinsson ble funnet hardt skadd i et bolighus i bygda. Det ble forsøkt gjenopplivning på stedet, men han døde kort tid etterpå.

(©NTB)