Det var en gang en flunkende ny Ferrari F355. I denne tilstanden skulle man kanskje tro at bilopphuggeriet er neste stopp...
Det var en gang en flunkende ny Ferrari F355. I denne tilstanden skulle man kanskje tro at bilopphuggeriet er neste stopp...

Joda – denne Ferrarien ble faktisk solgt!

Kostet over 2 millioner ny i Norge.

Det er ikke ofte du får italienske superbiler på billigsalg. Men noen ganger dukker det opp modeller som har en visse feil eller mangler, og hvor prisen står i forhold til det.

I Santa Paula, nordvest for Los Angeles i USA, dukket det forleden opp et slikt tilfelle. Eller, det vil si, en fullstendig utbrent Ferrari F355 F1 Spider. Som bildene tilsier; her er det virkelig ikke mye bil igjen.

Vi registrerer en halv felg og et utbrent chassis. Eksosanlegget ser imidlertid ut til å ha overlevd flammene tålig greit.

Tilstand til tross, bilen som i annonsen beskrives som «umulig å reparere» ble faktisk solgt, kun etter kort tid.

Hva den ukjente kjøperen skal gjøre med det som er igjen av bilen er ikke kjent. Ei heller prisen… Men du blar antagelig ikke opp mange tusenlappene for dette «vraket» – selv om det er eller var en ekte Ferrari.

I annonsen beskrives fargen på bilen som
I annonsen beskrives fargen på bilen som "brent".

Nypris over to millioner

F355-modellene til Ferrari var en videreutvikling av 348, og kom først på markedet i 1994. I sin tid var bilen en skikkelig råtass. Det understreker blant annet motoren, en 3,5-liters V8 med 380 hk.

0-100 km/t er oppgitt til 4,7 sekunder, mens toppfarten nærmer seg den magiske grensen på 300 km/t.

Dette er F355 GTS, tilnærmet lik 355 F1 i ubrent tilstand.
Dette er F355 GTS, tilnærmet lik 355 F1 i ubrent tilstand.

Bilen som ble solgt i USA var altså F1-utgaven. Den ble lansert i 1997, og fikk F1-giring bak rattet. Ny kostet den over én million i USA. Her hjemme bikket den 2,3 millioner. Dersom du krysset av for F1-girkassen kostet det forresten 60.000 kroner ekstra, så vet du det.

Hva den amerikanske kjøperen skal gjøre med den totalt utbrente versjonen kan jo bli spennende å se. Snakker vi kunst, eller kanskje han bare trenger eksosanlegget? Det må i alle fall kunne sies å være innkjørt.

Slik ser det ut når superbilene kommer til et norsk fjellvann

Fire til salgs i Norge

I Norge ligger det akkurat nå fire Ferrari 355 til salgs i bruktmarkedet. Den billigste koster rett i underkant av 700.000 kroner, mens den nyeste utgaven, som har gått minst, er priset til 1,2 millioner.

Dette er en knall gul 355 Berlinetta 1998-modell. Bilen har ikke gått mer enn 33.000 kilometer og fremstår i følge annonsen som strøken. Totalt har Ferrari produsert 4.871 eksemplarer av denne utgaven, så her det muligheter for å sikre seg et lite stykke Ferrari-historie.

Det finnes fire 355 til salgs i Norge, dette er den nyeste blant dem. Faksimile: Broommarked.no
Det finnes fire 355 til salgs i Norge, dette er den nyeste blant dem. Faksimile: Broommarked.no

Klikk her for å se hele annonsen.

Vi gjør oppmerksom på at Broom og Broommarked har samme eier.

Se video: Her tester vi tidenes raskeste Ferrari!